Symboler på varor

Symboler på varor

I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du applicerar symboler på produktbilder för både Miniproduktvisningen och på Produktsidan.

Det finns fyra olika alternativ för vilka produkter som symbolen kan visas på:
Kampanjvaror - När en produkt tillhör en kampanj.
Nya varor - Denna symbol kommer vara synlig för alla nya produkter så länge produkten räknas som ny. Under Butik -> Butiksinställningar och sedan under Anpassning av butiken kan du ställa in antal dagar som en produkt räknas som ny under "Varor är nya i antal dagar".
Utvalda varor - För detta alternativ kan du ställa in en produkt som en Utvald vara och därmed kommer symbolen synas på den utvalda varan se sista steget i denna artikel för instruktioner.
Fabrikat - För detta alternativ kommer bilden som är uppladdad under Fabrikat automatiskt att läggas på produktbilden.

Symbol för Miniproduktvisningen steg-för-steg:
1. Börja med att gå till Sidor -> Miniproduktvisning. För att applicera en symbol på en produkt börjar du med att Välja vilka produkter symbolen ska visas för (1) samt vilken Miniproduktvisning (2) det gäller.

2. Under Symbolbild som visas över varubilden laddar du sedan upp din symbol (3). Använd gärna en symbol med transparent bakgrund sparad i .png format, då kommer produktbilden att synas bakom symbolen. Tryck på fältet eller släpp bilden i det markerade området för att ladda upp bilden. Observera att du inte gör detta för Fabrikat.
3. När du laddat upp bilden kan du sedan positionera var på produktbilden symbolen ska visas genom placering på varubilden (4).
4. När du är färdig trycker du sedan på Spara (5) så kommer du se resultatet i butiken för den berörda varan.

Resultat via Miniproduktvisningen: 


Symbol för Produktsidan steg-för-steg:
1. Börja med att gå till Sidor -> Layouteditorn -> tryck på Content -> välj sedan Produktsidan. Tryck sedan på Klicka här för att ställa in dina symboler under fliken Symbolbilder. Se markerat i bild nedan

2. Välj sedan vilka produkter som symbolen ska visas på (1).
3. Under Symbolbild som visas över varubilden laddar du sedan upp din symbol (2). Använd även här gärna en symbol med transparent bakgrund sparad i .png format, då kommer produktbilden att synas bakom symbolen. Tryck på fältet eller släpp bilden i det markerade området för att ladda upp bilden. Observera att du inte gör detta för Fabrikat.


4. När du laddat upp bilden kan du sedan positionera var på produktbilden symbolen ska visas (3).
5. När du är färdig trycker du sedan på Spara (4) så kommer du se resultatet i butiken för den berörda varan.


Resultat på produktsidan:


Symbol för Utvalda varor:
Som nämnt ovan kan du ställa in en produkt som en Utvald vara och ladda upp en symbol på denna vara.  För att lägga till en symbol på en utvald vara behöver du först följa stegen ovan för Miniproduktvisningen eller Produktsidan beroende på var du vill att symbolen ska visas.

Sedan går du in och redigerar produkten som ska ha symbolen via Sortiment -> Varor. Under Inställningar och Egenskaper kan du sedan fylla i att produkten är en Utvald vara. Sedan kommer symbolen du laddat upp via Miniproduktvisningen att synas på varan.

Det går även bra att massuppdatera att en produkt är en utvald vara. Det gör du genom att markera produkterna som berörs och sedan trycka på Utför på Markerade och sedan Massuppdatera. Slutligen trycker du på väljaren under Utvald vara och väljer Ja. 


Lycka till!
  • Related Articles

  • Flytta flera varor från en varugrupp till en annan

   I denna artikel kommer vi gå igenom hur du enkelt flyttar flera varor från en varugrupp till en annan genom att massupdatera varorna. Steg 1: Börja med att navigera till Sortiment -> Varor. Längst ner i mitten på sidan kan du välja hur många ...
  • Varor med varianthantering

   I denna artikel kommer vi gå igenom hur man skapar en enkel varianthantering på en vara med flera artiklar. Varianthantering är användbart för produkter med flera varianter av varan. Som till exempel ett par byxor som finns i flera storlekar och ...
  • Varför syns inte kampanjkoden på varan?

   Fråga: Jag försöker få till en kampanjkod med 20% rabatt. Koden är "Test", men det händer inget när jag skriver in den och trycker på använd kampanjkod. Varför? Svar: När jag kikar på kampanjkoden "Test" så verkar det som att kampanjkoden inte gäller ...
  • Artikeln syns inte på min sida

   Fråga: I min webshop finns 24 artiklar som ska ligga i en undergrupp. Dom finns inlagda under varan i fråga och har status visning = Aktiv, men de syns inte ute i butiken ändå. Vad kan de bero på? Svar: En rimlig förklaring kan vara att de inte fått ...
  • Videoguide: Varugrupper, Varor & Artiklar

   Videon nedan är en enkel videoguide som steg-för-steg demonstrerar hur du skapar och redigerar Varugrupper, varor och artiklar.