Hur man skapar och redigerar Fabrikat

I denna artikel kommer vi gå igenom hur du lägger till fabrikat samt hur du kopplar produkter till fabrikatet. Vi kommer även att placera en meny med fabrikat i toppmenyn på startsidan. Fabrikat används i många olika sammanhang. Exempelvis för kan du använda denna funktion för era varumärken eller era leverantörer beroende på vad butiken har för behov.

Steg 1 - Skapa ett fabrikat
Börja med att skapa ett fabrikat. Detta gör du genom att gå till Sortiment -> Fabrikat -> Klicka på “Skapa nytt fabrikat” -> Sen behöver du fylla i den information du vill ska vara synlig för fabrikatet. Fälten som finns tillgängliga är följande (Se även bild nedan)
1. Under detta fält fyller du i fabrikatets Namn (markerad med siffran 1 i bild nedan)
2. Sedan kan du lägga in en länk som leder till fabrikatets hemsida (markerad med siffran 2 i bild nedan)
3. Du kan även ladda upp upp fabrikatets logga det gör du till höger under Fabrikatsbild (markerad med siffran 3 i bild nedan)
4. Sedan fyller du i information kring fabrikatet under Utförlig beskrivning (markerad med siffran 4 i bild nedan)

5. Genom fältet SEO-anpassad beskrivning har du möjlighet att ha fabrikatsbeskrivningen som säljande text överst på sidan och denna text som en mer SEO-anpassad text. Detta inputfält är kopplat till ett block i layouteditorn för fabrikatsidan och placeras förslagsvis längst ner på sidan. Markerad med siffran 5 i bild nedan.
6. Under SEO har du möjlighet att fylla i SEO titel, SEO BeskrivningSEO Nyckelord samt SEO URL. Markerad med siffran 6 i bild nedan.

Steg 2 - Koppla vara med fabrikatet
När vi har skapat fabrikatet kan vi sedan koppla ihop produkter med fabrikatet. Detta går att göra på enskilda varor eller på flera varor samtidigt genom att massuppdatera.

Om du ska tilldela fabrikatet för en enskild vara gör du detta enligt följande:
Gå till Sortiment -> Varor -> och redigera varan i fråga genom att trycka på den gröna ikonen som är markerad i bild nedan.

Sedan öppnas ett nytt fönster. Gå in under fliken Inställningar och egenskaper -> Under fältet Inställningar till höger kan du sedan tilldela fabrikatet för produkten i fråga (Se markerat i bild nedan). Sedan trycker du på Spara

Om du ska tilldela fabrikatet för flera varor gör du detta enligt följande:
Gå till Sortiment -> Varor -> och scrolla längst ner på sidan. Antingen markerar du produkterna genom att kryssa i rutan till vänster (se markerat med siffran 1 i bild nedan. Eller om du vill markera alla produkter på sidan trycker du på Invertera (markerad med siffran 2 i bild nedan).

Sedan trycker du på Utför på markerade (markerad med siffran 3 i bild nedan) och därefter Massuppdatera (markerad med siffran 4 nedan). Sedan öppnas en ruta upp som tillåter dig att tilldela det fabrikat du vill att produkterna ska ha. Under Fabrikat tilldelar du vilket fabrikat du vill ha sedan trycker du på Spara (Se markerat i andra bilden nedan).

Tips!
Om du vill filtrera ut varor från en specifik varugrupp eller söka efter specifika varor kan du använda dig av funktionerna Filtrera på varugrupp eller Avancerat sök precis under sökrutan högst uppe på sidan (Se markerat i bild nedan).

Steg 3 - Placera fabrikat i toppmenyn

Gå till Sidor -> Menyer -> Redigera menyn du använder som toppmeny i butiken (Se markerat i bild nedan).

Därefter öppnas en ny flik och här ska du klicka på Skapa ny menylänk som i sin tur öppnar upp en ruta för att skapa menylänken. Fyll i vilken Rubrik du vill ha på menylänken
-> klicka sedan på Visa meny med alla varumärken -> Slutligen trycker du på Spara.

Resultat i butiken
Slutresultatet är att alla fabrikat kommer finnas tillgängliga i toppmenyn, i detta fall under Varumärken. När man sedan går in på något av fabrikaten så ser kunden all information du fyllt i om fabrikatet samt vilka produkter som ingår i fabrikatet. Se bilder nedan.

Tips!

Om du även vill att varumärket ska vara synligt genom miniproduktvisningen kan du aktivera detta genom följande steg: Gå till Sidor -> Miniproduktvisning -> Scrolla sedan ned på sidan och klicka på fliken Symboler -> Under “Välj på vilka produkter symbolen ska visas” väljer du “Fabrikat” -> sedan bockar du i “Visa symbol för varumärke” -> Spara. Resultat för detta kan du ta del av i bilden nedan.