Hur gör man en inleverans?

Fråga:
Jag har beställt artiklar från min leverantör och ska göra en inleverans. Hur gör jag detta?

Svar:
Detta görs för det mesta i företags affärssystem. Du jobbar då med inleveransen i affärssystemet som i sin tur skickar ut det nya lagersaldot till webbutiken. Saknar du koppling mellan affärssystemet och webbutiken så rekommenderar vi att du gör en export av dina artiklar. Du bearbetar sedan denna fil och importerar det nya lagersaldot.

Vill du läsa mer om hur man kan ordna koppling mellan affärssystemet och webbutiken så kan du läsa mer om vår partner Sharespine här: https://www.nordiskehandel.se/partners/sharespine

Under Sortiment -> Artiklar ser du en översikt av alla artiklar i webbutiken. Från den här översikten kan du Ta bort eller Redigera individuella artiklar genom att trycka på symbolerna till höger om varje artikel.
Det går även att Söka/filtrera artikelöversikten samt göra ändringar på flera artiklar genom en så kallad massuppdatering.

Genom att markera kryssrutan bredvid en artikel blir den markerad. Genom att markera flera artiklar och sedan klicka på Utför på markerade går det att redigera ett större antal artiklar på samma gång. Eller så kan du trycka på invertera så markerar du alla. Gör därefter en export av ditt artikelregister.

Så får du upp denna rutan. Därefter jobbar du med inleveransen i den exporterade datafilen för att slutligen göra en import.