Kampanj för flera produkter

Kampanj för flera produkter

I denna artikel går vi igenom hur du skapar en kampanj och hur du sedan kopplar kampanjen till flera produkter på ett snabbt och effektivt sätt.

Steg 1 - Skapa en ny kampanj:
För att skapa en kampanj så loggar vi in i administrationen och åt vänster i menyn så gå in på Sortiment -> Sortimentinställningar. Vi navigerar sedan ner till fliken "Nyheter och Kampanjer". Sedan trycker du på Ny kampanj om du vill skapa en ny kampanj, annars trycker du på Ändra om du vill redigera en befintlig kampanj.


Steg 2 - Redigera din kampanj:
Sedan dyker rutan "Redigera din kampanj" upp. Börja med att ge kampanjen ett relevant namn och en rubrik (rubriken visas i butiken). Ställ även in ett start- och slutdatum. Under inställningar för datum kan du även välja ifall slutdatumet ska vara synligt eller inte. Tryck slutligen på spara.


Steg 3 - Ange ett kampanjpris:
Innan kampanjen är giltig, måste du ställa in ett kampanjpris. Detta måste ställas in för respektive produkt som berörs av kampanjen. Är det många produkter går det att massuppdatera produkterna som ingår i kampanjen.

Såhär ställer du in kampanjpris per produkt:
Gå till Sortiment -> Produkter och redigera produkten som ska tillhöra en kampanj.

Såhär ställer du in kampanjpris för flera produkter
Gå in på Sortiment -> Produkter och markera sedan produkterna som ingår i kampanjen. Är det många produkter som ingår i kampanjen kan du använda dig av funktionen Filtrera på kategori eller Avancerad sök för att lättare lokalisera produkterna efter kategori eller om det till exempel berör ett specifikt varumärke.

För detta exempel har vi skapat en kampanj som berör muggar. Därför kommer vi att använda oss av Filtrera på kategori och sedan välja kategorin Muggar, när vi valt denna kategori trycker vi sedan på Välj och stäng. Du kan även filtrera ut produkter från flera kategorier, då trycker du endast på välj efter att du valt varje kategori, när du har nått den sista kategorin du vill filtrera på trycker du på Välj och stäng.



När du sedan har filtrerat ut produkterna som kampanjen berör trycker du sedan på Invertera. Är det så att det är så mycket produkter att det finns flera sidor av produkter kan du ställa in hur många produkter som ska visas per sida, du kan välja att visa upp till 1000 produkter per sida (Se bild nedan).

När du sedan har markerat alla produkter med hjälp av funktionen Invertera trycker du
Utför på markerade -> Uppdatera många priser.


Steg 4 - Uppdatera pris:
Sedan dyker rutan Uppdatera många artikelpriser upp vilket tillåter dig att uppdatera priset på alla kampanjprodukter (Se bild nedan).
Då vi nu kan uppdatera kampanjpris per prislista, så behöver vi först välja vilken prislista vi ska uppdatera utifrån och välja sta

Välj att utgå från Kundpris och Stafflingsläge 1,Sedan väljer du alternativet Procent för hur priserna ska uppdateras och sedan att uppdateringen ska ske med en minskning (se bild nedan). Du kan även välja att avrunda priserna under Avrundning.

Klicka sedan på Ta fram sedan prisuppgifter för att se om priserna stämmer och eventuellt justera priserna. När du är färdig trycker du på Spara.


Steg 5 - Koppla kampanj till produkter:
När du har angett ett kampanjpris för alla våra kampanjprodukter, måste vi du sedan koppla kampanjen till samma produkter. Välj  produkterna som du uppdaterade i föregående steg genom Sortiment -> Produkter. Markera sedan produkterna som tillhör kampanjen och tryck på Utför på markerade -> och sedan Massuppdatera.

Sedan dyker rutan Massuppdatera upp som tillåter dig att tilldela rätt kampanj på dina valda produkter(Se bild nedan). Välj den kampanj du vill tilldela produkterna och tryck slutligen på Spara.



Steg 7 - Resultat i butiken:
För detta exempel skapade vi en kampanj som skulle dra av 10% på alla muggar. Sedan massuppdatera vi alla muggar så att dom tilldelades rätt kampanjpris och sedan så att dom även placerades i kampanjen. När detta sedan är utfört kan vi se att alla muggar nu ligger på 10% ute i butiken.

Lycka till!



    • Related Articles

    • Flytta flera produkter från en kategori till en annan

      I denna artikel kommer vi gå igenom hur du enkelt flyttar flera produkter från en kategori till en annan genom att massupdatera produkterna. Steg 1: Börja med att navigera till Sortiment -> Produkter. Längst ner i mitten på sidan kan du välja hur ...
    • Bulletpoints för produkter

      I denna artikel kommer vi att förklara hur du lägger till bulletpoints för produkter. Denna funktion är perfekt att använda för att framhäva specifika fördelar med produkten. Bulletpoints kan med fördel användas för att framhäva unika ...
    • Produktsidan - relaterade produkter blocken

      På produktsidan kan vi lägga till olika block för att vissa upp relaterade produkter, beroende på blocket kan vi få olika funktionaliteter. Nedan kommer vi gå igenom de olika blocken vi har för relaterade produkter och vad de gör för något. För att ...
    • Symboler på produkter

      I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du applicerar symboler på produktbilder för både Miniproduktvisningen och på Produktsidan. Det finns fyra olika alternativ för vilka produkter som symbolen kan visas på: Kampanjprodukter - När en produkt ...
    • Produkter med varianthantering

      I denna artikel kommer vi gå igenom hur man skapar en enkel varianthantering på en produkt med flera artiklar. Varianthantering är användbart för produkter med flera varianter av produkten. Som till exempel ett par byxor som finns i flera storlekar ...