Skapa eller redigera ett betalsätt

Skapa eller redigera ett betalsätt

I denna artikeln kommer vi gå igenom hur man skapar eller redigerar ett betalsätt i administrationen och dess funktioner.

För att skapa ett betalsätt
Börja med att logga in i administrationen och gå in på Order -> Betalsätt. Tryck på den gröna knappen Skapa nytt betalsätt längst nere till höger.

Steg 1 - Skapa ett betalsätt:I rutan som dyker upp namnger du betalsättet under Namn, det är detta namnet som kunderna ser i kassan när dom ska välja betalningsmetod. Under Namn på avgiften skriver du den text som kommer att synas i kassan för avgiften i fråga, det kan till exempel vara "frakt" eller "leveransavgift". Sedan kan du välja att fylla i en Lång beskrivning om det finns någon viktig information kunden behöver ta del av i förhållande till betalsättet.

Slutligen kan du välja att ladda upp den bild du vill ska synas i kassan för just det betalsättet, detta gör du under Bild i kassan.

Steg 2 - Inställningar:Under Inställningar kan du ställa in ifall du ska ta en avgift för betalningen under Pris för en betalning, om den ska vara valbar och synlig i butiken, minimiorder/maxorder, Ordningstal där man kan ställa in ordning på betalsätten ifall du har flera betalsätt att välja mellan. Sedan kan man även låsa betalsätt under Lås, eller sätta ANTI-lås. Observera att lås och ANTI-lås endast är giltligt för vissa prenumerationer, här kan du se vilka prenumerationer som tillåter detta.

Steg 3 - Inställningar för betalleverantör:

Under fliken Inställningar för betalleverantör kan du välja Betalningsrutin i dropdownmenyn. Sedan dyker det automatiskt upp flikarna som krävs för att få betalsättet att fungera. I dessa flikar behöver du fylla i uppgifterna som du fått från betalleverantören.

Steg 4 - Giltliga fraktsätt:

Under Giltliga fraktsätt ställer du in dom fraktsätt som ska finnas tillgängliga för betalningsmetoden i fråga. I artikeln Skapa eller redigera ett fraktsätt kan du läsa mer om hur du lägger till ett fraktsätt eller redigerar ett befintligt fraktsätt.

Steg 5 - Giltliga Länder:

Slutligen ställer du in vilka länder betalningsmetoden i fråga ska vara giltig för under Giltiga länder.

För att redigera ett betalsätt:
Börja med att logga in i administrationen och gå in på Order -> Betalsätt. Sedan trycker du på den gröna redigera knappen till höger på fraktsättet.

Redigera ett betalsätt


När du har klickat på redigera dyker rutan ovanför upp som tillåter dig att redigera betalsättet och utföra diverse relevanta förändringar.

Tips!
Behöver du radera ett betalsätt? I denna artikel kan du läsa om hur du gör detta.

Lycka till!  • Related Articles

  • Radera ett betalsätt

   I denna artikeln kommer vi gå igenom hur du raderar ett betalsätt i administrationen och dess funktioner. Förkunskaper som kan vara bra att ha innan du går igenom denna artikeln: Det kan vara bra att tidigare ha skapat ett betalsätt och att du ...
  • Allmänt om betalsätt

   Att ha betalsätt hos oss på Nordisk E-handel är gratis. Det enda du behöver göra är att teckna ett avtal med någon av betalleverantörerna. Därefter får du uppgifter som du behöver mata in i administrationen. Är du osäker på vilket betalsätt som ...
  • Skapa eller redigera ett fraktsätt

   I denna artikeln kommer vi gå igenom hur du skapar eller redigerar ett fraktsätt i administrationen och dess funktioner. Förkunskaper som kan vara bra att ha innan du går igenom denna artikeln: Det kan vara bra att ha skapat ett betalsätt, då du ...
  • Skapa kundkort manuellt

   I denna artikel ska vi gå genom hur vi manuellt skapar ett kundkort via Admin. Normalt ska kunder kunna göra detta via er butik, men ibland kan vi behöva göra detta manuellt åt kunden. Vi börjar med att gå in i Admin och väljer sedan Kundregister och ...
  • Skapa, redigera eller radera en administratör

   I denna artikel ska vi kolla på hur vi skapar nya användare i administrationen på Nordisk e-handel. Detta kan användas när en ny person ska få tillgång till Admin så att de kan ändra saker eller administrera orders i butiken. Börja med att gå till ...