Skrymmande artiklar

Skrymmande artiklar

I den här artikeln kommer vi gå genom inställningar Skrymmande som finns på artiklar och hur man kan styra fraktsätt med hjälp av detta.
Förkunskaper som är bra att ha:
 1. Skapa & redigera varor och artiklar
 2. Skapa eller redigera ett fraktsätt
Om du vill lära dig mer kring detta eller färska upp minnet kan du göra det via vår Videoguide. Denna finner du om du går in på Mitt NEH -> Videoguide i administrationen. 

Steg 1 - Ställa in en artikel som skrymmande:
Vissa artiklar behöver specifika fraktsätt beroende på huruvida artikeln är skrymmande. Det kan ha att göra med att varan har en stor volym eller stora mått och som inte kan staplas så att den därmed klassificeras som “skrymmande”.

För att ställa in en vara som skrymmande behöver du gå in och ställa in detta per artikel. Detta gör du genom att gå in på Sortiment -> Artiklar -> sedan går du in och redigerar den berörda artikeln.

I rutan som dyker scrollar du ner till Lager och fraktinställningar, under dessa inställningar kan du välja att kryssa i boxen skrymmande och sedan spara (Se bild nedan). Finns det flera artiklar på varan som är skrymmande så måste detta göras på varje artikel.Steg 2 - Ställ in fraktsätt för skrymmande:
För att inställningen du gjort på artiklarna ska fungera ordentligt behöver du sedan ställa in vilka fraktsätt som tillåter skrymmande artiklar. Om det inte finns något fraktsätt som tillåter detta kan det bli fel i beställningen.

För att ställa in att ett fraktsätt tillåter skrymmande artiklar går du in på Order -> Fraktsätt och redigerar fraktsätten du vill ska tillåta skrymmande varor. Under fliken Inställningar ställer du sedan in ifall fraktsättet tillåter skrymmande artiklar, måste ha minst en skrymmande artikel eller inte tillåter skrymmande artiklar alls (se bild nedan).
  • Related Articles

  • Videoguide: Varugrupper, Varor & Artiklar

   Videon nedan är en enkel videoguide som steg-för-steg demonstrerar hur du skapar och redigerar Varugrupper, varor och artiklar.
  • Produktsidan - Länkade artiklar blocken

   På produktsidan kan vi lägga till olika block för att vissa upp länkade artiklar, beroende på blocket kan vi få olika funktionaliteter. Nedan kommer vi gå igenom de olika blocken vi har för länkade artiklar och vad de gör för något. För att lägga ...
  • Hur gör man en inleverans?

   Fråga: Jag har beställt artiklar från min leverantör och ska göra en inleverans. Hur gör jag detta? Svar: Detta görs för det mesta i företags affärssystem. Du jobbar då med inleveransen i affärssystemet som i sin tur skickar ut det nya lagersaldot ...
  • Jobba med rabattkategorier

   I denna artikel skall vi gå igenom rabattkategorier och hur vi kan arbeta med rabattkategorier för att ge oss möjligheten att ge kunder olika rabattsatser för artiklar som ligger i de olika rabattkategorierna. För att skapa upp en rabattkategori ...
  • Arbeta med stafflade priser i webbutiken

   Stafflade priser ger dig möjlighet att använda mängdrabatt i butiken. Då priset sätts på artikelnivå kan du alltså ha olika rabatter för olika artiklar. Nedan går vi genom hur du använder stafflade priser i butiken. ​ Börja med att gå in under ...