Produktinformationsfält

Produktinformationsfält

I denna artikel ska vi gå igenom hur du skapar och lägger till produktinformationsfält på en produkt i butiken. I exemplet för artikeln kommer vi att skapa ett ifyllbar fält för namn, som kommer vara obligatoriskt för kunden att fylla i.

Produktinformationsfält kan användas till att få extra fält på produkterna för att tillåta kunderna att skicka med extra information för just dessa produkter.

Kunskap som kan vara bra att ha innan:

Steg 1 - Skapa produktinformationsfältet:
Till att börja med behöver vi skapa produktinformationsfältet som vi vill använda oss av, gå till Sortiment -> Produktinformationsfält, klicka på den gröna knappen “Skapa ny” längst ned till höger på sidan. Vi väljer att vi ska använda oss av ett Ifyllbart textfält (1) och i rutan för Värde (2) anger vi textfältets namn, detta namn kommer synas i på produktsidan på er hemsida. Klicka på spara, nu har vi skapat ett produktinformationsfält.Steg 2 - Välj en vara
Sedan kommer vi behöva koppla fältet till den varan som ska ha tillgång till detta fält, vi går till Sortiment -> Varor, letar redan på varan och klicka redigera-knappen. Ett nytt fönster öppnas upp, vi går därefter till fliken Kopplingar, under rubriken Produktinformationsfält klickar vi på Lägg till fler produktinformationsfält.


Steg 3 - Koppla varan med produktinformationsfält:
När vi har tryckt på Lägg till fler produktinformationsfält dyker en ruta med en rullgardinsmeny upp, i listan kan vi hitta de produktinformationsfält (1)  som vi skapat, vi väljer det fält som varan skall ha och klickar sedan på Obligatoriskt (2) om fältet ska vara obligatoriskt för kunden att fylla i för att kunna handla för just den produkten, vi klickar sedan på Lägg till (4). Möjligheten till att Skapa ett nytt produktinformationsfält (3) enligt instruktionerna ovan finns även genom denna väg, men i detta fall valde vi att skapa det innan.Steg 4 - Gör produktinformationsfältet synligt i din butik:
Varan är nu kopplat till produktinformationsfältet, men för att produktinformationfältet ska synas i din butiken måste vi även lägga till ett block på produktsidan, detta gör vi genom gå till Sidor -> Layouteditorn -> klicka på “Content” i Large (Desktop)  -> Välj Produktsidan. Klicka sedan på Lägg till block (Se bild nedan).


I rubriken Layoutblockstyp väljer du Produktinformationsfält (Du kan även söka efter blocket genom att använda sökfunktionen högst uppe). Du har valt rätt när Produktinformationsfältet syns i rubriken Välj layoutblock. Klicka därefter på knappen Välj (Se bild nedan).Steg 5 - Placering:
När vi har lagt till blocket Produktinformationsfält kommer blocket att hamna längst ner i spalten, men vi kan flytta blocket genom att använda oss av pilarna som sitter till höger om blocket (Pilarna syns endast när du håller muspekaren på blocket). När vi är nöjda med placeringen av blocket så klickar vi på den gröna knappen Spara och aktivera mallar i butiken (Se bild nedan).  En rekommendation är att lägga fälten ovanför köpknappen så kunden inte missar dem.


Resultat i butiken:
Slutligen kan vi gå till butiken och titta på varan i butiken, nu kan vi se att varan har fått ett fält som kunden behöver fylla i för att kunna lägga produkten i varukorgen.


Lycka till!
    • Related Articles

    • Utökad funktionalitet för hantering av betalningar för Klarna

                                                                                                        Bild hämtad från Klarna.se 1. Utökad funktionalitet för hantering av betalningar - Klarna Följande funktionalitet finns enbart tillgänglig för ...