Skapa en vara

Skapa en vara

I denna artikel ska vi skapa en enkel vara för vår butik, produkten kommer ha ett namn, en beskrivning, pris och en produktbild. Vi kommer även att titta lite på vart man kan göra olika inställningar som kan vara bra att känna till.

Steg 1 - Skapa en vara

För att skapa en produkt får vi börja med att gå till Sortiment -> Varor och sedan klicka på den gröna knappen till nere till höger “Skapa ny vara”.

Steg 2 - Första uppgifterna för varan

Efter att vi klickat på “Skapa en ny vara” finns det några uppgifter som är obligatoriska att fylla i för att kunna skapa en vara. Varan kommer behöva ha ett varunamn (1), en tilldelad varugrupp (2) samt ett artikelnummer (3). Därefter  kan vi klicka på Spara (4) för att kunna få ytterligare inställningar vi kan göra.

Steg 3 - Redigera vara


Vi kommer nu kunna redigera varan vi skapat, vi börjar med att sätta varan till Aktiv så att den kommer att synas ute i butiken. Vi kan lägga till en utförlig beskrivning av varan samt att vi har möjligheten att ge en kortfattad beskrivning och om vi vill även en mobilanpassad beskrivning. Sedan kan vi lägga till bilder på varan, bild 1 kommer att vara varans huvudbild.

Det går även att lägga till fler artiklar knutna till varan, det kan ni lära er mer om i vår videogudie Varianthantering.  Om vi vill redigera priset på en vara görs det under Artiklar, klicka redigera på artikel och under “Prisinställningar” kan vi fylla i priset för varan.

Steg 4 - Inställningar och egenskaper

Under “Inställningar och Egenskaper” kan vi ge varan specifika SEO beskrivningar, tilldela den fabrikat, koppla den till en kampanj, extrafält eller filter attribut för att kunna filtrera den ute i butiken. Om ni är intresserade av att fördjupa er i några av ovan nämnda delar så ta en titt bland våra hjälp artiklar.

Steg 5 - Kopplingar


Under fliken Kopplingar kan vi koppla ihop varan med dokument till exempel bruksanvisningar, specifikation med mera, symboler, andra artiklar eller produkt informationsfält för kunden att fylla i ifall vi kräver det för köp av varan.

När vi gått igenom alla flikar och fyllt i den information så klickar vi på Spara och stäng.Ute i butiken kan vi nu se varan och dess information på produktsidan.


  • Related Articles

  • Skapa kundkort manuellt

   I denna artikel ska vi gå genom hur vi manuellt skapar ett kundkort via Admin. Normalt ska kunder kunna göra detta via er butik, men ibland kan vi behöva göra detta manuellt åt kunden. Vi börjar med att gå in i Admin och väljer sedan Kundregister och ...
  • Skapa en prislista

   I denna artikeln kommer vi gå igenom hur du sätter upp prislistor. Dessa prislistor används för att ange olika priser för olika kundkategorier. Vi kan exempelvis välja att sätta ett högre pris på en vara för en privatkund och lägre pris för en ...
  • Skapa en fil-artikel

   I denna guide går vi igenom hur du skapar nedladdningsbara filer som kunder kan köpa. Då vi kommer behöva koppla fil-artikeln till en befintlig vara så är det bra om du skapat varor i admin redan. Om du vill ha mer information om hur du skapar en ...
  • Skapa en kampanjkod

   I denna artikel kommer vi gå genom hur du skapar en kampanjkod och vilka relevanta inställningar du kan göra. Steg 1 - Skapa kampanjkod: Börja med att navigera till Order -> Kampanjkoder -> Längst ned till höger klickar du sedan på knappen “Skapa ny ...
  • Våra prenumerationer

   På Nordisk E-handel erbjuder vi fyra olika färdiga prenumerationer. Dessa är NEH go! , Essentials, Growth och Professional. Pris och information om våra paket hittar du här https://www.nordiskehandel.se/priser. Scrollar du ner till "Innehåll i våra ...