Fri frakt för presentkort

I denna artikel så ska vi gå genom hur du skapar ett fraktsätt med fri frakt för presenkort.

Steg 1 - Skapa ett presentkort
Skapa först ett eller flera olika presentkort genom att följa guiden denna guide. Tänk på att när du lägger till ett nytt presentkort att sätta vikten till något väldigt lågt. Vi rekommenderar att exempelvis lägga vikten på någonstans mellan 0.01 - 0.05 kg.

Steg 2 - Skapa nytt fraktsätt
När detta är gjort så ska du skapa ett nytt fraktsätt. Detta gör du genom att klicka på Order och sedan Fraktsätt i admin. Välj sedan den gröna knappen “Skapa nytt fraktsätt” nere till höger på sidan.

Steg 3 - Inställningar
Du kommer då att få upp en ruta där du kan ställa in namn och beskrivning på fraktsättet samt lägga till en bild om du önskar det.

När du har gjort detta så gå in på den tredje fliken högst upp och ställ in i vilka länder som fraktsättet ska gälla.

Nästa steg är att gå in under fliken Inställningar. Börja med att klicka i “Aktiv” så att fraktsättet syns på hemsidan. Därefter måste du ställa in att minsta vikt ska vara 0.01 kg och högsta vikt ska vara 0.05 kg, de viktangivelser du gett till själva presentkortet. Fyll sedan i att priset ska vara 0 kronor. Ta även bort momsen.

Gå därefter ner till “Min/MaxOrder” och fyll i mellan vilka priser som fraktsättet ska gälla. Vi rekommenderar att Minimiorder ligger på 0 och Maxorder ligger på ett högre värde än vad presentkorten säljs för, exempelvis 100000,00 kr.

Steg 4 - Minsta vikt på befintliga fraktsätt
För att systemet ska veta vilket fraktsätt som är avsett för presentkort så måste vi korrigera de andra fraktsätten vi har så att de har en minsta vikt som är högre än vikten på presentkortet och på fraktsättet som är avsett för presentkortet. Så för detta exempel en minsta vikt på 0.06 kg, alltså precis över maxvikten på presentkortet. När allt detta är gjort så klicka på Spara nere till höger.

Steg 5 - Resultatet i butik
Om du följt alla stegen ovan så kommer fraktsättet för presentkort väljas automatiskt så länge kunden inte överskrider fem presentkort i detta fall då sex presentkort överskrider maxvikten för gratis frakt för presentkort.

Tips!
Har du behov för att kunder ska kunna köpa fler presentkort än fem stycken enligt exemplet ovan så får du jobba med andra vikter. Kom ihåg att även säkerställa att andra produkter i butiken isåfall väger mer än maxvikten för fraktsättet om du inte vill ha fri frakt på dessa produkter.