I denna artikeln kommer vi gå genom hur man arbetar med menyer. Vi kommer skapa en ny meny och vi kommer placera ut denna menyn i toppmenyn i vår butik.

Förkunskaper som är bra att ha innan man läser igenom denna artikeln är:

• Hur man arbetar i Layouteditorn

• Hur man skapar varor

• Hur man skapar varugrupp

Steg 1 - Skapa meny

Vi ska skapa en enkel toppmeny (se bild)

Det första vi ska göra är att skapa en meny:

Sidor -> menyer -> Klicka på knappen “Skapa ny meny” längst ned till höger på sidan.

-> Fyll i rubrik och klicka på “Spara” -> Nytt fönster  “Meny-redigera” öppnas upp -> klicka på skapa ny menylänk

Nu ska vi lägga till menyalternativ som skall synas i menyn (se bild). 1.Skriv in vad rubriken ska heta. 2.Under rubriken “Synlig” väljer du “Ja”. annars kommer den ej synas i menyn. 3.Välj vad menyn ska länka till. Klicka på “spara-knappen”. Fönstret kommer stängas ned och även här måste du klicka på spara-knappen igen som är placerad längst ned till höger på sidan.

Steg 2 - Lägg till menyn i butik genom layouteditorn

Sidor -> Layouteditorn -> I laptopen väljer  “Header Large” -> Scrolla längst ned på sidan och klicka på “Lägg till block” -> välj “Horisontell block” (se bild) -> klicka på spara.

Lägg till ett nytt block i den vänstra blocket. Då kommer menyn att placeras till vänster om webbsida.

Fönstret “Välj layoutblock” bör öppnas upp. Här väljer du 1.Meny.  2.Välj menyn du precis skapade.
Klicka på “spara”. Fönstret kommer nu stängas ned och även här måste du klicka på “Spara och aktivera mallar i butik” (OBS! Viktigt att du klicka på spara och aktivera mallar i butik. För annars kommer blocken ej synas i din butik)

Sammanfattning - Resultat i butiken

Efter att du placerat blockmenyn och sparat, borde menyn synas i din butik.

Just nu har vi bara en kategori att välja på men det går att sätta ut många flera kategorier som t.ex. kategori som visar alla varor, kampanjer, nya varor, länkar till olika sidor och mycket mer.