I denna artikel kommer vi gå igenom hur man lägger till produkter på startsidan och hur man kan ändra dem i efterhand. 

Att lägga upp produkter på startsidan är ett bra sätt att visa för kunder vad hemsidan har att erbjuda. Ett så kallat litet smakprov på vad ni säljer för att locka kunden att kolla igenom bland produkterna som förhoppningsvis resulterar till ett lyckat köp. 


Vi börjar med att logga in i administrationen. Åt vänster finns det en meny som visar de olika alternativen som finns att jobba med i butiken. 

För att ta sig till startsidan så finns det två sätt. Antingen går man in på:


  1. Sidor ->

  2. Sidor ->

  3. Här dyker det upp de sidor som finns i butiken. Då söker man sig fram till “index.html”. Index är startsidan. 

Då redigerar man sidan.Eller så kan man gå via layouteditor (länka kanske till hur man jobbar i layouteditor?). Gå in på:


  1. Sidor ->

  2. Layouteditor ->  1. Här finns det en bild på datorskärm där man kan redigera olika delar av butiken. I detta fall trycker vi på “CONTENT” och så kommer det dyka upp en ruta med alternativ. I dropdownmenyn väljer du index.html.


När man redigerar index.html så får man upp en ny flik i webbläsaren och på denna sidan kommer vi se alla block med olika innehåll som representerar det som syns ut i butiken. 

Här kommer vi till hur man lägger till produkter på startsidan. 

Scrolla längst ner så ska du trycka på “Lägg till block”. Se bild nedan.Då får du fram en ruta på olika alternativ. Sök efter “produkter” och välj sedan “produkter”.Nu har du lyckats lägga till blocket “Produkter”. Om du håller musen över blocket kommer du se i högra hörnet att du kan flytta blocket upp och ner med hjälp av pilar, redigera blocket och radera blocket. Nu ska vi redigera blocket och det kommer dyka upp en ruta med blockinställningar. 


Ovan kan vi se att man kan skriva en rubrik om man vill, välja hur många produkter det ska visas per rad, om produkterna ska visas i rad som en carousel eller löpande på startsidan.

Du kan också välja om blocket ska döljas på vissa visningar, exempelvis mobilvyn.

Under Produkt kan du trycka på Lägg till. Här kommer det fram en lista på produkter som finns i butiken. Du kan markera de som finns eller söka dig fram till specifika produkter, se bild nedan.


När du har valt produkter kan du även ändra placeringen på dem med hjälp av pilarna. Om du skulle ångra dig så kan du ta bort produkterna från blocket om du klickar på ikonen som ser ut som en papperskorg. Se nedan.När du är klar med dina val så stänger du ner rutan och trycker på den gröna knappen i högra hörnet “Spara och aktivera mallar i butiken”


Då går du ut i butiken, uppdaterar sidan och nu ska det visas de produkter som du har valt i blocket.


Lycka till!