I denna artikeln kommer vi gå igenom hur man lägger till domäner i butiken.

Anledning till detta är exempelvis om man ska ha flera språk till butiken som man ska koppla till varje domän.

Exempel:

Danska språket till en dansk domän - www.nordiskehandel.dk

Engelska språket till en engelsk domän - www.nordiskehandel.com

Finska språket till finsk domän - www.nordiskehandel.fi

När du har registrerat din domän och ska peka den mot din webbutik behöver du göra följande:

1. Logga in hos den domänleverantören där din domän finns eller kontakta din domänleverantör.

2. Ändra din A-pekare. IP-numret står i administrationen under Butik -> Domäner, i den gula informationsrutan.

Tänk på att domänen med www och utan www ska pekas med en A-pekare till korrekt IP-adress.

Nästa steg är att logga in i administrationen och åt vänster kommer du se en meny med de olika alternativen som finns att jobba med i butiken.

Tryck på:

1. Butik ->

2. Domäner

Se ovan.

Pilarna visar vart du skriver domännamnet, vilket land och vilket språk domänen har.

Tryck sedan på spara.

Glöm inte att spara en domän med www och ett nytt utan www.

Viktigt att komma ihåg är att man ska lägga in redirects från butikens standarddomän till den nya som man lägger in.