Viktig information!

Om du har specialutveckling i din butik, det vill säga om du har någonting i butiken som inte är standard och då beställt ett utvecklingsprojekt av oss, du själv gjort utveckligen eller någon utomstående har gjort utvecklingen åt dig så kontakta oss innan du påbörjar temabytet. Vi hjälper dig att se hur det ser ut i din butik och vad som skulle förändras i samband med en uppdatering av mallen.

Guide: Så byter du tema i din butik

Innan du påbörjar arbetet så bör du låsa din butik under Butiksinställningar. Så att dina kunder inte kan komma in i butiken under förändringsfasen. Det finns också möjlighet att skriva ett meddelande som syns ut mot kunden, så de vet när butiken förväntas vara öppen igen.

Nedan följer de punkter som krävs för att byta tema i butiken:

Zip-fil för temat du önskar byta till tillhandahåller vi på eValent. Så ta kontakt med oss för att få tillgång till filen.

1. Ladda ner och packa upp zip-filen
2. Gå in i layouteditorn via Sidor -> Layouteditorn
3. Header large borde vara förvald, om den inte är det så klicka på den
4. Uppe till höger finns en ruta där det står “välj den mall du vill redigera”
5. Klicka på “lägg till/hantera mallar”
6. Det öppnas nu en ny ruta, i denna ruta klicka på “ladda upp mall”
7. Tryck på “choose file” och leta rätt på mappen där du packade upp ditt nya tema
8. Välj “Layout_theme-<namn>-header-large.json”
9. Tryck på Spara
10. Klicka i rutan till vänster om namnet på din nya temamall
11. Klicka ur rutan till vänster om din gamla temamall
12. Klicka på Spara
13. Klicka på “Spara och aktivera mallar i butiken”

Repetera denna process för alla mallar som du vill ändra.

14. Gå sedan in på “Sidor -> Sidor”.
15. Leta rätt på sidan som heter /index.html och klicka på knappen för “redigera” ute till höger, som ser ut som ett papper och en penna.
16. Tryck på “Aktivera sideditor” uppe till höger och aktivera sedan sideditorn om den inte redan är aktiv.
17. Tryck på “Lägg till/hantera mallar”.
18. Tryck på “Ladda upp mall”.
19. Tryck på “choose file” och leta rätt på mappen där du packade upp ditt nya tema.
20. Välj “Layout_theme-<namn>-index.json”.
21. Tryck på spara.
22. Klicka i rutan till vänster om namnet på din nya temamall.
23. Klicka ur rutan till vänster om namnet på din gamla temamall.
24. Klicka på spara.
25. Klicka på “Spara och aktivera mallar i butiken”.

När du sedan har gjort detta så kommer din butik antagligen att se rätt konstig ut i fronten. Du kommer nu att behöva göra själva anpassningen

26. Det du behöver göra nu är att ladda upp antingen standardbilderna som hör till temat via
“Sidor -> Bildbank/Banners” eller egna bilder som följer samma
storleksstandard, du kan se storleken på bannerbilderna genom att inspektera dem på din dator.

För att ladda upp en bannerbild gör du följande:

26.1. Klicka på “Sidor -> Bildbank/Banners”.
26.2. Klicka på “Skapa ny bild” nere i högra hörnet.
26.3. Har du en adblocker på så måste du stänga av den för din sida.
26.4. Klicka på “choose file” och välj bilden från rätt ställe på din dator.
26.5. Välj bilden som du vill ladda upp och klicka på “ladda upp”.
26.6. Döp bilden till något relevant så att den blir lätt för dig att hitta sen när du ska lägga till den igen på förstasidan.
26.7. Lägg till eventuella länkar i fältet för länkar.
26.8. Klicka på “Spara och stäng” nere till höger.

Repetera denna process för alla bilder du vill lägga in på sidan. Allt bildmaterial som hör till standard för våra teman ingår i .zip-filen som du har laddat ned.

27. Du behöver nu gå in och redigera startsidan igen via “Sidor -> Sidor”
28. Alla block som heter “banner” kommer att behöva bytas ut mot de som du vill ha, alternativt standardbilder. För att se vilka bilder som ska ligga var kan du gå in på testbutiken.se och klicka dig vidare till våra teman därifrån.

29. Vissa av våra teman har bildspel, dessa bilder behöver också laddas upp. Det gör du via
“Sidor -> Bildspel”

29.1. Klicka sedan på “Skapa nytt bildspel”.
29.2. Skriv in bredden på det bildspel du vill skapa, måtten för bildspelen i våra standardteman kan du se genom att gå in på testbutiken.se och leta rätt på ditt valda tema där.
29.3. Ladda upp bilderna du vill ha i bildspelet via länken “Skapa ny bild” som finns i det understa blocket på samma sida.
29.4. Tryck sedan på “choose file” och välj bilden du vill ha, för bästa effekt bör den vara lika stor som de mått du har skrivit in att bildspelet ska ha, om du väljer bilder som är väldigt olika i storlek kommer det att se konstigt ut i fronten på din e-handel.
29.5. Tryck på “Spara” nere till höger.
29.6. När du har laddat upp alla bilder i bildspelet så tryck på “Spara och stäng” nere till höger.

30. Gå sedan in och redigera startsidan via “Sidor -> Sidor” så som beskrivits ovan.
31. Klicka på blocket för bildspel och välj ditt nya bildspel.
32. För att våra fördefinierade teman ska fungera på bästa vis behöver du även gå in
“Sidor -> Designeditorn” och välja det tema du vill ha i drop-down-menyn uppe till
vänster.

33. Du behöver sedan gå in i både header large, header small, footer och leftrail om dessa är aktiverade och kolla så att menyerna stämmer överens med vad du skulle vilja ha där.

34. På vissa av våra teman (fashion, interior, sport m.fl.) finns det block på förstasidan som har bakgrundsbilder, dessa bilder behöver du också ladda upp igen genom att gå in på sidan så som beskrivit ovan, hitta rätt block, editera detta, välja “lägg till bakgrundsbild” och sedan ladda upp den från mappen som hör till temat.

35. Du behöver sedan besöka sidan i mobil för att se så att allting stämmer överens med hur du vill ha det alternativt hur det ser ut i temat som du valde, detta genom att jämföra via testbutiken.se

Om det mot förmodan inte ser korrekt ut efter detta så hjälper vi gärna till om du mailar in till support@nordiskehandel.se