Som e-handelsleverantör vet vi hur mycket det är att tänka på när man startar en e-handel.
Fallgroparna är många och det är lätt att man börjar fokusera på fel saker.
För att underlätta och effektivisera ert jobb så har vi satt ihop ett underlag för vad du behöver tänka på när du startar en e-handel via eValent.  Vi går även igenom vad vi på eValent gör för dig.Val av plattform & paket
Det första valet för dig blir att välja plattform och paket. Ibland kan det vara svårt att se skillnaderna i de olika paketen och det är därför lätt att ta ett lite större paket än vad man behöver från början. Därför ska du alltid börja med att skapa en kravspecifikation, vilka funktioner behöver du, vilka betalsätt ska vara integrerade, vad ska du sälja och vart ser du dig om ett par år?


Oavsett vilket paket du väljer hos oss så ingår samma standard. Vi ger er en teknisk grund för att du ska kunna komma igång så fort som möjligt med din butik. Genom att använda eValents plattform Nordisk e-handel så får du en kortare startsträcka och en teknisk grund som står sig lång tid framöver.


 

Komma igång med Nordisk E-handel
För att komma igång i plattformen Nordisk E-handel så finns där ett par punkter som du måste ta tag i:


  • Ta fram och ladda upp bildmaterial till din butik.

  • Skriva alla information-, produkt- och varugruppstexter.

  • Lägga till varugrupper, varor och artiklar i systemet.

  • Aktivera ett betalsätt

  • Konfigurera dina fraktsätt

  • Marknadsföra din nya e-handel

  • Eventuella ändringar i färgschemat


 

Du behöver alltså inte gå in i den tekniska delen och arbeta med design & layout. Alla butiker hos oss bygger på en färdig grund av ett av våra standardmallar. 


När du väl har kommit igång med din butik så finns det alltid tid till att korrigera, ända design & layout och på så sätt utveckla din verksamhet.

  


Vad gör eValent?
Vi på eValent ger dig rätt material för att du ska kunna använda systemet direkt, i form av utbildningar, videomanualer och skrivna artiklar. Skulle du fastna så kan du alltid ringa eller maila våra produktspecialister som finns till ditt förfogande alla helgfria vardagar! 


Förutom att ge dig den support du behöver så ger vi dig även den tekniska grunden för att du ska kunna växa som e-handlare. När du startar en e-handel hos oss så får du alltid den senaste versionen av plattformen, fylld med funktioner som varianthantering, kundsegmentering, kampanjkoder, filter, kundkategorier, orderhistorik, orderstatistik, responsiv desig, integrerade checkouter från ett flertal betalleverantörer samt koppling till affärssytem och marknadsplatser, men även mycket mer!


 Hur går processen till?
När du startar en butik hos oss så väljer du ett tema som du vill utgå ifrån.
Du får sedan ett välkomstmail med alla dina inloggningsuppgifter och den information du behöver för att komma igång.

När du loggar in i administrationen för första gången så får du en onboarding-guide som tar dig genom administrationen och dess funktionalitet.


Du får full tillgång till alla verktyg som ingår i det paket du valt direkt och kan därmed börja jobba med sortiment, design och alla de delar som krävs för att en e-handel ska fungera som den ska.


Vill du komma in i koden så kan du göra det via protokollet WeDav, vi hjälper dig gärna att få till tillgång.


Behöver du hjälp med din design?
Känner du dig osäker eller saknar du kompetensen för att skapa en egen design & layout?

Då kan du alltid använda dig av våra designers och utvecklare där ni tillsammans med en Projektledare tar fram en design efter dina önskemål!


  


Har du fler frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta våra rådgivare på
040-692 50 50 eller via mail på sales@nordiskehandel.se