För att ha en så kallad tvingad sortering av dina varor på förstasidan, behöver du göra två inställningar:


1. Du behöver gå in på de varor du vill exponera på förstasidan och sätta ett sorteringsvärde på vardera varukort.


Gå in via Sortiment -> Varor. Klicka på redigera-symbolen på vald vara. Väl inne på kundkortet väljer du fliken Inställningar och Egenskaper. Till höger i denna flik ligger "Sorteringskod för förstasidan". Här väljer du hur högt upp respektive långt ner på första sidan din vara ska exponeras. Väljer du siffran 1, hamnar varan högst upp till vänster i varuvisningen, ju högre siffra som anges, desto längre ner i flödet kommer varan att hamna. Glöm ej att klicka på "Spara".


 


2. När du är klar med att tilldela sorteringskoderna till de varor du önska exponera, är det dags att aktivera visningen. Detta gör du genom att gå in på Sortiment -> Sortimentinställningar. Där ska du sätta sorteringen av förstasidan som "tvingad". En tvingad ordning innebär att systemet då rangordnar visningen efter de värden du fyllt i på steg 1 ovan. Scrolla sedan längst ner på sidan och klicka på "Ok" samt ladda om din webbläsare för att se resultatet. 


Ska_rmavbild_2017-05-29_kl._10.01.51.png


Sedan får du lägga till ett block "Varor för förstasidan" på index.html i layouteditor. Klicka här för att läsa manualen om hur man arbetar i layouteditor. Klicka här för att läsa om manualen om hur man redigerar startsidan.


Lycka till!