Varor med varianthantering

Varor med varianthantering

I denna artikel kommer vi gå igenom hur man skapar en enkel varianthantering på en vara med flera artiklar. Varianthantering är användbart för produkter med flera varianter av varan. Som till exempel ett par byxor som finns i flera storlekar och färger.

Nedan följer en guide kring hur du skapar en vara med flera varianter.

Förkunskaper som kan vara bra att ha:
Det kan vara bra att ha kunskap om hur man skapar en vara. I vår videoguide för Varugrupper, Varor & Artiklar får du en genomgång i detta.

Steg 1 - Skapa Attribut:

Börja med navigera till Sortiment -> Attribut. Klicka sedan på den gröna knappen Skapa nytt attribut.

Börja med att se till så att attributet är satt på Visas högst uppe. Sedan namnger du ditt attribut och klickar på spara. När du tryckt på spara så laddas rutan om och ger dig möjligheten till att lägga till ett attributvärde. Tryck på Nytt attributvärde och lägg till värdena som är relevanta för ditt attribut. När du sparat alla värden du vill ha trycker du sedan på Stäng. När du har lagt till alla attributvärden trycker du sedan på Spara.

Steg 2 - Aktivera varianthantering på en vara:

Sedan behöver du aktivera varianthantering på den vara du vill att den ska vara aktiv för. Gå till Sortiment -> Varor och redigera sedan varan.

I fönstret som öppnas scrollar du ner till Artikelinformation - Varianthantering. Ställ in Ja under Aktivera varianthantering för denna vara och välj sedan vilken eller vilka attributgrupper som ska användas precis under. Klicka sedan på spara nere till höger.Steg 3 - Koppla attribut till en artikel:


Sedan måste du koppla artiklarna till rätt attribut genom att scrolla ner till rubriken Artiklar och redigera artiklarna. Under fliken Inställningar och Egenskaper hittar du rubriken Attribut, leta upp rätt attribut och välj sedan det värde som matchar artikeln i fråga. Stäng ned artikelinformationsfönstret. Glöm inte att upprepa detta för alla artiklar under varan. När du är klar klickar vi den gröna knappen Spara och stäng nere till höger.

Sammanfattning - Resultat i butiken:

Nu bör det ha dykt upp en väljare som är synlig för kunden så att kunden kan välja produkt med hjälp av attributet du tilldelat produkten.

Obs!
Om det dyker upp två stycken "Lägg i kundvagnen"-knappar så har antingen två artiklar fått samma värde eller så saknar någon artikel ett värde (Se exempelbild nedan). Gå isåfall tillbaka och titta på Steg 3 en gång till.Lycka till!
  • Related Articles

  • Flytta flera varor från en varugrupp till en annan

   I denna artikel kommer vi gå igenom hur du enkelt flyttar flera varor från en varugrupp till en annan genom att massupdatera varorna. Steg 1: Börja med att navigera till Sortiment -> Varor. Längst ner i mitten på sidan kan du välja hur många ...
  • Videoguide: Varianthantering

   Videon nedan är en enkel komma-igång-guide som steg-för-steg demonstrerar hur du kommer igång med varianthantering och hur detta funkar.
  • Symboler på varor

   I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du applicerar symboler på produktbilder för både Miniproduktvisningen och på Produktsidan. Det finns fyra olika alternativ för vilka produkter som symbolen kan visas på: Kampanjvaror - När en produkt ...
  • Kom igång med NEH go!

   Nedan finner du relevanta länkar till artiklar som kan vara bra att läsa för att kunna komma igång ordentligt med er butik. Relevanta artiklar: Videoguide: Layouteditorn del 1 - Grunderna Videoguide: Layouteditorn del 2 - Lägga till ett block ...
  • Arbeta med lagerhantering

   I denna artikel går vi igenom hur Lagerhantering avancerad fungerar. Skillnaden mellan lagerhantering standard och lagerhantering avancerad är att standard endast tillåter en lagerprofil. Standard visar om varor är i lager eller ej, men går att ...