Skapa, redigera eller radera en administratör

I denna artikel ska vi kolla på hur vi skapar nya användare i administrationen på Nordisk e-handel. Detta kan användas när en ny person ska få tillgång till Admin så att de kan ändra saker eller administrera orders i butiken.

Börja med att gå till Butik -> Butiksinställningar och scrolla ne nästan längst ner på sidan till stycket Administratörer. Under denna rubrik finns alla administratörinlogg för butiken och längst till höger klickar du på “Ny administratör”.

Sedan öppnas rutan Redigera Administratör där du ska fylla i Login, Lösenord, Namn och E-post på den nya administratören. Till höger kan du även fylla i vilka rättigheter denna administratör ska ha. När allt är ifyllt och du valt vilka rättigheter användaren ska ha, så klickar du på “Spara”. En ny användare har nu skapats och lagts till i listan.

Under Administratörer är det även möjligt att ändra inställningarna för en administratör genom att trycka på “Ändra”. Vill du istället radera en administratör klickar du på “Radera”. Att ändra på ett inlogg kan vara användbart om du vill lägga till eller ta bort rättigheter för ett inlogg eller för att exempelvis ändra någons lösenord.