Skapa en kampanjkod

Skapa en kampanjkod

I denna artikel kommer vi gå genom hur du skapar en kampanjkod och vilka relevanta inställningar du kan göra.

Steg 1 - Skapa kampanjkod:


Börja med att navigera till Order -> Kampanjkoder -> Längst ned till höger klickar du sedan på knappen “Skapa ny kampanjkod”, då öppnas ett nytt fönster (Se bild ovan).

Fyll i följande information:
Under Namn fyller du i det namn du vill ha för din kampanjkod.
Under Aktivera/Inaktivera kampanjkod kan du ställa in kampanjen som aktiv eller inkaktiv.
I fältet Kampanjkod fyller du i den kod kunden ska använda för att få sin rabatt och är därmed ett obligatoriskt fält.
Välj vilken Typ av kampanjkod det ska vara. Du kan välja mellan alternativen: Gäller vid varje köp, Endast ett köp per kund, Engångskod, Presentkort eller Fraktrabatt.
Under Kampanjkodens Rabatt anger du hur mycket rabatt kunden ska få samt om du vill ha det i procent eller fast rabatt.
Under fältet Giltlighetsinställningar kan du ställa in start- och slutdatum för kampanjkoden samt min och max order som får utföras i samband med kampanjkoden.

Kampanjkod för fri frakt:
Under valet "Kampanjtyp" finner du möjligheten att skapa en kampanjkod som ger rabatt på fraktkostnaden istället för de varor kunden ska köpa. Om vi skapar en sådan kod och ställer in att den ska ge 100% rabatt så har vi en kampanjkod som ger kunden fri frakt oavsett vad de köper.

Det som främst skiljer denna rabatten är att den drar av rabattvärdet direkt på fraktkostnaden istället för att dra av från ordervärdet.

Steg 2 - Avancerade inställningar:
Under Avancerade inställningar ställer du in hur kampanjkoden ska fungera. Du kan t.ex. ställa in att koden inte är giltlig för artiklar som ingår i en kampanj, om koden kan kombineras med andra koder och om kampanjkoden endast gäller en eller flera specifika artiklar m.m.Steg 3 - Begränsa kampanjkoden till viss sortiment:


I denna del kan du välja vilka varor som kampanjkoden ska gälla för. Nedanför kommer en kort förklaring för de olika delarna:
Under Delar av sortimentet som koden är giltlig för väljer du ifall kampanjkoden ska gälla för hela sortimentet (Alltså alla varor du har i din butik).
Under Gäller följande rabattkategorier väljer du kampanjkoden ska gälla en specifik rabattkategori.
Under Gäller följande Varugrupper kan du specificera ifall kampanjkoden endast ska gälla specifika varugrupper.
Under Gäller följande fabrikat kan du ställa in ifall kampanjkoden ska vara giltlig för specifika fabrikat.
Under Gäller följande varor kan du välja ifall kampanjkoden endast ska gälla utvalda varor.
Under Gäller följande artiklar kan du slutligen välja om kampanjkoden ska gälla specifika artiklar av en vara t. ex. för en t-shirt i färgen rosa, men att resterande t-shirtar i andra färger ska säljas till ordinarie pris.

Glöm inte att spara när du är färdig.

Steg 4 - Resultat i butiken:

För att säkerställa att kampanjkoden fungerar är det bra att testa kampanjkoden. Lägg till en valfri vara och gå till kundvagnen (Om du har ställt in ett minsta belopp på kampanjkoden så tänk på att lägga varor av rätt värde i kassan).

Skriv in kampanjkoden i fältet  “Kampanjkod / Presentkort” och därefter omvandlas priset. På ordern läggs rabattkoden sedan som en egen orderrad med ett minus-värde.

Tips!
Skulle det vara så att du inte se fältet där kunden kan fylla i kampanjkoden i kassan kan det bero på att du inte har aktiverat fältet för kampanjkod i kassan. Du aktiverar fältet genom att gå till Order -> Kassainställningar -> scrolla sedan ner till Kundvagnsinställningar -> och bocka sedan i Kampanjkod -> Spara.


Lycka till!  • Related Articles

  • Skapa kundkort manuellt

   I denna artikel ska vi gå genom hur vi manuellt skapar ett kundkort via Admin. Normalt ska kunder kunna göra detta via er butik, men ibland kan vi behöva göra detta manuellt åt kunden. Vi börjar med att gå in i Admin och väljer sedan Kundregister och ...
  • Skapa en prislista

   I denna artikeln kommer vi gå igenom hur du sätter upp prislistor. Dessa prislistor används för att ange olika priser för olika kundkategorier. Vi kan exempelvis välja att sätta ett högre pris på en vara för en privatkund och lägre pris för en ...
  • Skapa en vara

   I denna artikel ska vi skapa en enkel vara för vår butik, produkten kommer ha ett namn, en beskrivning, pris och en produktbild. Vi kommer även att titta lite på vart man kan göra olika inställningar som kan vara bra att känna till. Steg 1 - Skapa en ...
  • Skapa en fil-artikel

   I denna guide går vi igenom hur du skapar nedladdningsbara filer som kunder kan köpa. Då vi kommer behöva koppla fil-artikeln till en befintlig vara så är det bra om du skapat varor i admin redan. Om du vill ha mer information om hur du skapar en ...
  • Filtrera order efter kampanjkod

   I denna artikel kommer vi gå genom hur du flitrerar en order efter kampanjkod. I administrationen kan du filtrera ut orders efter specifika krav. Ett exempel på detta är kampanjkoder. Börja med att gå in under Order -> Order i admin. Klicka sedan på ...