Skapa en fil-artikel

Skapa en fil-artikel

I denna guide går vi igenom hur du skapar nedladdningsbara filer som kunder kan köpa. Då vi kommer behöva koppla fil-artikeln till en befintlig vara så är det bra om du skapat varor i admin redan. Om du vill ha mer information om hur du skapar en vara kan vi rekommendera att du läser guiden Skapa en vara eller kollar på Videoguide: Varugrupper, Varor & Artiklar först.

När vi gått igenom denna guide kommer vi ha skapat en fil som kunder kan köpa och som sedan antingen skickas till deras e-post adress eller kan laddas ner genom att kunderna loggar in.

Steg 1 - Skapa dokumentet


Börja med att skapa fil-artikeln som kunderna ska kunna ladda ner. Gå till Sortiment -> Fil-artiklar. Klicka på knappen Skapa ny fil-artikel nere till höger i skärm. Klicka på Choose File (1) och välj den fil som ska användas, klicka på skicka (2). Stora filer kan ta en stund att ladda upp, när filen är uppladdad fylls fältet för filnamn  i automatiskt.
Ställ sedan in antal tillåtna nedladdningar som är godkända per köp (3), om ni vill ha oändligt antal nerladdningar så lämna fältet tomt eller skriv 0. Bestäm sedan om filen ska skickas på mail eller om det ska gå att ladda ner den innna betalning är gjord. Klicka på spara.

Steg 2 - Koppla filen till varan


Sedan behöver du koppla fil-artikeln till en artikel i butiken så att kunderna kan köpa den. Gå till Sortiment -> Artiklar -> klicka på redigera för den artikel som filen ska vara kopplad till.

Gå till Inställningar och Egenskaper, i rullgardinsmenyn under rubriken “Kopplad fil-artikel:” väljer du den fil som ska vara kopplad till artikeln. Klicka på spara och stäng.
Nu kommer ska artikeln ha fått en symbol som visar att den har en fil-artikel kopplat till sig.

Obs!
Tänk på att om filen är större än 1MB så skickas den inte ut per e-post utan då måste kunden logga in och ladda ner den under sin kundprofil.

Sammanfattning - Resultat i admin


Ute i butiken kommer det se ut som vilken produkt som helst, däremot kan vi i admin under Sortiment -> Artiklar om en vara är en fil- artikel genom att det finns en liten symbol i aktiv rutan.

Lycka till!
  • Related Articles

  • Skapa kundkort manuellt

   I denna artikel ska vi gå genom hur vi manuellt skapar ett kundkort via Admin. Normalt ska kunder kunna göra detta via er butik, men ibland kan vi behöva göra detta manuellt åt kunden. Vi börjar med att gå in i Admin och väljer sedan Kundregister och ...
  • Skapa en prislista

   I denna artikeln kommer vi gå igenom hur du sätter upp prislistor. Dessa prislistor används för att ange olika priser för olika kundkategorier. Vi kan exempelvis välja att sätta ett högre pris på en vara för en privatkund och lägre pris för en ...
  • Skapa en vara

   I denna artikel ska vi skapa en enkel vara för vår butik, produkten kommer ha ett namn, en beskrivning, pris och en produktbild. Vi kommer även att titta lite på vart man kan göra olika inställningar som kan vara bra att känna till. Steg 1 - Skapa en ...
  • Skapa en kampanjkod

   I denna artikel kommer vi gå genom hur du skapar en kampanjkod och vilka relevanta inställningar du kan göra. Steg 1 - Skapa kampanjkod: Börja med att navigera till Order -> Kampanjkoder -> Längst ned till höger klickar du sedan på knappen “Skapa ny ...
  • Varianthantering - Vilken artikel visas först?

   Fråga: Hur väljer systemet vilken artikel som ska visas först om man har flera olika varianter av en artikel? Svar: Gällande hur systemet väljer vilken vara som hamnar först beror på attributvärdets placering. Ett exempel är om en vara skulle ha ...