Såhär laddar du upp en bild via ezFilemanager

I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du laddar upp en bild via ezFilemanager. Detta verktyg kan du behöva använda om du ska ladda upp en bild i en kategoribeskrivning, en beskrivning för en produkt eller för ett HTML-block.

Steg-för-steg manual för hur du laddar upp en bild via ezFilemanager

Steg 1:

Tryck på ikonen som ser ut som en bildikon (Markerad med en 1:a nedan).

Steg 2:

Tryck på ikonen som ser ut som en kalender (Markerad med en 2:a nedan).

Steg 3:

Dubbelklicka på mappen Images (Markerad med en 3:a nedan).

Steg 4:
När du dubbelklickat på Images trycker du sedan på fliken upload och trycker på Choose (Markerad med en 4:a nedan) och sedan Upload (Markerad med en 5:a nedan).

Steg 5:

Sedan går du tillbaka till fliken ezFilemanger v2.5 och letar upp bilden du laddar upp och trycker på den gröna pilen (Markerad med en 6:a nedan). Sedan fyller du i Image description och trycker på Insert.

Steg 6:

När du har valt bilden genom att trycka på den gröna pilen enligt ovan så dyker rutan nedan upp. Börja med att fylla i Image Description (Markerat med en 7:a nedan). Bildbeskrivning används för tillgänglighet exempelvis för användare med synnedsättning, därför rekommenderas denna inställning.
När du sedan fyllt i bildbeskrivningen så trycker du på Insert så dyker bilden upp.

Resultat:
Bilden bör nu vara synlig där du valt att placera den. Om bilden inte dyker upp så följ stegen igen för att se om du missat något steg.