Så skapar du organiskt innehåll för dina sociala medier!

Så skapar du organiskt innehåll för dina sociala medier!
När det kommer till innehåll i sociala medier, och i all typ av marknadsföring, finns det två olika typer. Organiskt innehåll och sponsrat innehåll. Organiskt innehåll är det innehåll som inte är betalt, alltså ett inlägg som inte är annonserat. Men varför ska du satsa på bra organiskt innehåll, och hur går du tillväga?

VAD ÄR ORGANISK MARKNADSFÖRING?
Organisk marknadsföring är marknadsföring som inte är köpt. Om vi tar Instagram som exempel; de inlägg, stories och reels som inte är sponsrade är organiska. Organiskt innehåll på sociala medier har flera syften och målet är inte alltid att öka försäljning. Istället handlar det om att skapa varumärkeskännedom, utbilda dina kunder och driva trafik till din e-handel. Dessutom är organiskt innehåll ett bra sätt att skapa autentiska interaktioner med de som följer dig.

DÄRFÖR SKA DU JOBBA MED ORGANISKT INNEHÅLL
Det finns många fördelar att ta del av om du arbetar med organisk marknadsföring. Eftersom typen av innehåll i mångt och mycket syftar till att skapa varumärkeskännedom är det ett långsiktigt arbete. Det räcker alltså inte med ett par organiska inlägg för att du ska skörda frukten av ditt jobb. Att arbeta med organiskt innehåll, och ha en långsiktig plan med det, gör att du stärker din webshops varumärke. Och samtidigt som du gör det har du möjlighet att generera lojal trafik till din e-handel. Organiskt innehåll är en betydande del i att få dina sociala medier att spegla din e-handel, och skapa en värdefull ingång till den.

Vill du veta mer om varför du bör arbeta med sociala medier? Läs mer om det här!

ATT SKAPA ORGANISKT INNEHÅLL
Dina sociala medier är din e-handels ansikte utåt. De bör därför gå hand i hand med din webbutik. På sociala medier tillåts vi dock att vara mer personliga och att engagera följarna genom att väcka känslor och intresse. Organiskt innehåll är ett ypperligt tillfälle att utbilda och engagera din målgrupp.

TIPS PÅ ORGANISKT INNEHÅLL:
“Bakom kulisserna” - Som nämnt ger sociala medier mer frihet att vara personlig. Och något som ofta väcker engagemang är att ta med dina följare bakom kulisserna. Hur ser det ut när ni packar en order? Vilka arbetar hos er? Hur tillverkas produkten? Det finns en mängd sätt att ge dina kunder en inblick i vad som händer på ditt företag.

Frågestund - Frågestunder är oerhört populärt på sociala medier. Att be dina följare att skicka in sina frågor och sedan besvara dem är ett bra sätt att närma sig de som är intresserade av dina tjänster och produkter.

Inlägg - Håll dina sociala medier levande genom att kontinuerligt uppdatera dem med nya inlägg. Inläggen kan vara utbildande och informationsrika men även ett sätt att önska trevlig sommar. Se även till att variera ditt flöde och både publicera videor och bilder.

Stories - Finns det en stories-funktion? Stories är ett utmärkt och enkelt sätt att uppdatera dina kunder om vad som händer i din e-handel.

Kom ihåg att organiskt innehåll inte bör ha ökad konvertering som främsta mål. Det handlar istället om att bygga varumärke och öka din närvaro. Bäst blir det om du varvar ditt organiska innehåll med annonser, det vill säga, sponsrat innehåll.

  • Related Articles

  • 5 tips på hur du skapar rörligt innehåll

   Rörligt innehåll i sociala medier är populärt. Kanske har du själv fastnat i en välgjord video du stött på? Faktum är att rörligt innehåll ofta får mer uppmärksamhet än statiska inlägg. Att arbeta med rörligt innehåll är därför viktigt när du vill ...
  • Vikten av att skapa engagerande innehåll

   Att skapa engagemang och väcka intresse är grundbulten till att lyckas på sociala medier. När det du publicerar skapar känslor är det som bäst. Men hur gör du egentligen för att väcka dina följares nyfikenhet, och varför är det så viktigt att få dem ...
  • Varför du ska använda emojis i din marknadsföring - och vad de egentligen betyder

   Är du en av dem som dagligen använder emojis? Då är du inte ensam. Faktum är att över 90% av internetanvändare använder sig av de små symbolerna när de kommunicerar. Att även använda emojis i sin marknadsföring är ingen dum idé alls. Det ökar ...
  • Att tänka på när du annonserar i sociala medier

   Annonser i sociala medier kan vara riktigt värdefullt. Om de riktas rätt och innehåller ett intresseväckande budskap ökar chansen för leads och konvertering. Men vad bör man tänka på när man ska börja annonsera i sociala medier? Vi ger dig en grund ...
  • Webinar med Innosearch - Marknadsföring i sociala medier

   InnoSearch arbetar med Digital Marknadsföring och hjälper E-handlare att öka sin försäljning genom SEO (Sökmotoroptimering), Google Ads och Sociala Medier. Du som E-handlare kan både få en helhetslösning med samtliga tjänster, men också välja att ...