Koppla och skapa leveranser med nShift

I denna artikel skall vi gå igenom hur man kopplar logistiktjänster från nShift till butiken.
För att kunna göra detta måste ni försökt ha skapat ett konto hos nShift, kom ihåg att uppge Nordisk e-handel som plattform när ni skapar konto hos nShift.

När ni har fått ut användarnamn och lösenord, kan ni sätta upp logistiktjänsterna i butikens admin.

Börja med att gå till Order - Logistiktjänster.
Klicka sedan på Skapa ny logistiktjänst.

Fyll i Transportören till exempel: Posten
Välj metod: Här väljer vi nShift.

Uppge ert login och lösenord.
Nu behöver vi även logga in i nShift för att få ut lite information som ska fyllas i.

Avsändare: Denna skapas ni upp i nShift,  gå till Underhåll - avsändare, skapa eran avsändare och snabbsöksvärdet som skapas när ni sparar är värdet ni skall sätta in här.

Fraktjänstkod: Detta värde hittar ni i  nShift, under Hjälp - Kodlistor, välj Tjänster(orderkoppling XML)
Betalningsreferens: Välj vilket värde som skall skickas in som betalningsreferens.

Beställningsreferens: Välj vilket värde som skall skickas in som beställningsreferens.

Kod för kollislag: Kan hämtas i nShift.
Utskrifts favoriter: Ni skapar upp denna i nShift, namnet på utskrifts favoriten är det som ni uppger i detta fält.  Ni kan läsa mer om hur ni skapar upp en utskrifts favorit här: https://help.unifaun.com/uo-fi/sv/skriva-ut-och-boka/utskriftsfavoriter.html

Inställningar för bulkrelease till nShift

Det går att skicka order i bulk genom admin till nShift, det går därför att förinställa vikt och volym samt beskriva innehåll som några transportörer kräver som uppgifter för leveranser.

När vi är klara klickar vi på Spara.
Nu har vi skapat upp en logistiktjänst i butikens admin och kan nu skicka orders till nShift för att skapa leveranser.

Bulkskicka orders till nShift

Gå till Order - Order,
markera alla order genom att kryssa i rutan till vänster.
Klicka sedan på “utför på markerade” och sedan klicka på  “Bulkskicka till logistiktjänst”.

Skapa en leverans manuellt
Gå till Order - Order,
klicka redigera på den order som ni vill skapa leveransen av.
Under leveranser, välj vilken tjänst som skall användas och klicka på "Skapa ny leverans"

Fyll sedan i nödvändig information, den kan i några fall variera beroende på vilken tjänst som används.