Ranka högre på google med eget SSL

Säkra din butik med SSL-certifikat.

SSL fungerar som en trygghetsstämpel för att bekräfta att din butik är säker att handla i. Men nu förbättrar den även din SEO och därmed din ranking på Google!

Google har länge strävat efter att få Internet till en säkrare plats, och har därför gjort upprepande uttalandet om att SSL-certifikat bör bli en industristandard. Nu har Google tagit ett närmare steg mot sitt mål och uttalat att de webbsidor som använder SSL-certifikat kommer att belönas i google´s sökresultat.

Ett SSL-certifikat och HTTPS kan sammanliknas med ett digitalt legitimation, som innehåller ert domännamn, företagsnamn och i vissa fall era kontaktuppgifter. Med SSL skickas uppgifter mellan butiken och webbläsaren över krypterad anslutning och därmed inte kan avlyssnas på internet. Det ger dessutom kunden trygghet eftersom butikens identitet också är verifierad i SSL-certifikatet.

I samband med betallösningar online är det idag obligatoriskt att inneha ett SSL-certifikat men allt fler företag ser vikten av att skydda sin egna och kunder information ytterligare. Har man till exempelvis en login-funktion bör man överväga SSL-certifikat för att säkerställa att den inmatade information förbli krypterad.

På köpet kommer ni dra nytta av att webbutiken kommer rankas högre i google´s sökresultaten. Så investeringen är både en marknad och en säkerhetsinvestering.

———
For these reasons, over the past few months we’ve been running tests taking into account
whether sites use secure, encrypted connections as a signal in our search ranking algorithms. We've seen positive results, so we're starting to use HTTPS as a ranking signal. For now it's only a very lightweight signal — affecting fewer than 1% of global queries, and carrying less weight than other signals such as high-quality content — while we give webmasters time to switch to HTTPS. But over time, we may decide to strengthen it, because we’d like to encourage all website owners to switch from HTTP to HTTPS to keep everyone safe on the web.” - http://goo.gl/yTcgWihttps://webmasters.googleblog.com/2014/08/https-as-ranking-signal.html

Länkar;