Massuppdatera priser

I denna artikel går vi igenom hur du massuppdaterar priser. Detta kan vara användbart vid exempelvis en procentuell höjning av flera varor eller liknande.

Så här massuppdaterar du priser:
1. För att massuppdatera priser på många varor går du in i Admin och väljer Sortiment och sedan Varor. Sök sedan upp de varor du vill uppdatera.

Tips!
Du kan Filtrera på varugrupp precis under sökrutan om du vill uppdatera en hel varugrupp eller så kan du använda dig av Avancerat sök om du vill filtrera varorna (Se bild nedan).

2. Om det är många varor du ska massuppdatera kan du börja med att öka antalet varor som visas per sida vid behov (Markerat med siffran 1 i bild nedan). Vi rekommenderar dock att man börjar med att prova massuppdatera 2-3 varor för att säkerställa att uppdateringen av priser blir korrekt innan man utför massuppdateringen på hela sortimentet som ska uppdateras.

Du kan antingen markera enskilda varor genom att klicka i boxen till vänster (markerat med siffran 2 i bild nedan) eller så scrollar du längst ner och trycker på Invertera för att välja alla varorna på sidan (markerat med siffran 3 i bild nedan) .

Tryck därefter på Utför på markerade markerat med siffran 3 i bild nedan) och välj Uppdatera många priser (markerat med siffran 5 i bild nedan).

3. Då öppnas fönstret "Uppdatera många artikelpriser". Här anger du vilka priser som du ska utgå från, hur mycket du ska öka eller minska och med hur mycket det ska öka/minska. Om du exempelvis vill höja en viss procent så ändra Hur uppdatera till procent och sen ställ in procenten under Ändring.

Du kan därefter se över ändringarna genom att trycka på Ta fram prisuppgifter och du får då förändringen på alla de varor du markerat. Dubbelkolla i detta läge om priserna stämmer och om du gjort rätt. När du är nöjd och priset ser ut att stämma så trycker du på Spara nere till höger.

Nu är din massuppdatering av priser färdig.