Ladda upp en mall på en sida

I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du laddar ner en mall från en sida och sedan laddar upp den på en annan.

Detta kan vara användbart om man har en struktur på en sida som ska kopieras över till en annan sida. På så sätt kan man då istället endast ändra texter och eventuellt bilder istället för att behöva göra om hela strukturen på en sida.

Det kan vara bra att ha kunskap kring hur man jobbar med sidor sedan tidigare. Vi rekommenderar därför att du läser vår artikel jobba med sidor innan du jobbar med att ladda ner och upp mallar.

Såhär laddar du ner en mall:
1. Gå till Sidor -> Sidor och sök upp den sida du vill ladda ner mallen för. Redigera denna sida med hjälp av den gröna ikonen (Se markerat i bild med siffra 1).

2. Tryck sedan på Lägg till/Hantera mallar (Se bild med siffra 2).

3. Tryck på ladda ner (Se markerat i bild med siffra 3).

Ladda upp mallen:

3. Skapa en nya sida eller gå till den sidan du har skapat. Se till så att Sideditor är aktivt. Här kan du läsa mer om hur du skapar en sida.
4. Följ steg 1 och 2 under igen för att öppna Lägg till/Hantera mallar. Tryck sedan på Ladda upp mall (markerad i bild med siffra 4).

5. Tryck på Choose file och ladda upp filen du precis laddat ner. Låt Nedladdningsbar mall vara aktivt så att du kan ladda ner mallen igen om du gör några ändringar. Tryck på spara (Se bild nedan).

6. Kryssa i mallen som du precis laddat upp och kryssa ur den andra mallen som varit aktiv. Tryck slutligen på Aktivera mallar i butiken (Se bild nedan).

Nu kommer mallen vara uppladdad och färdig.