Produktsidan - relaterade produkter blocken

På produktsidan kan vi lägga till olika block för att vissa upp relaterade produkter, beroende på blocket kan vi få olika funktionaliteter.

Nedan kommer vi gå igenom de olika blocken vi har för relaterade produkter och vad de gör för något.
För att lägga till eller redigera block på produktsidan, gå till Sidor - Layout editorn - Content - Produktsidan

Kunder som köpt denna produkt
Detta block visar upp andra produkter som kunder köpt tillsammans med den produkt vi tittar på just nu.
Om inga kunder köpt denna produkt tillsammans med något annat så kommer inte rubriken för blocket synas på produktsidan.

Senaste besökta produkter
Detta block visar upp de produkter som du som kund besökt senast.
Blockets rubrik syns ej om kund inte besökt andra produkter innan.

Relaterade produkter - från samma varumärke
Detta block visar produkter som kommer från samma varumärke.
Varumärket ställer vi in på produktnivå, genom att gå till sortiment - produkter,
klicka redigera på produkten och gå till "Inställningar och egenskaper".
Till höger kan vi sedan lägga till varumärke.

Relaterade produkter - Från samma kategori
Detta block visar upp produkter som kommer från samma kategori som den produkt vi tittar på tillhör.

Relaterade produkter - tabell
Detta block visar upp produkterna i en tabell.

Produkterna som vissas här ställer man in genom att gå till Sortiment - produkter, klicka redigera på en produkt och gå till kopplingar.
Under "relaterade produkter" klickar ni på lägg till. Välj sedan de produkter som ska vara kopplade med produkten.

relaterade produkter
- Miniproduktvisning
Detta block visar upp produkter med hjälp av miniproduktvisning.
Produkterna som visas här ställer man in genom att gå till Sortiment - produkter, klicka redigera på en produkt och gå till kopplingar.

Under "relaterade produkter" klickar ni på lägg till. Välj sedan de produkter som ska vara kopplade med produkten samt sätt en egen rubrik eller välj den som är standard.

Relaterade kampanjprodukter

Detta block kan visa upp kampanjprodukter utifrån vissa kriterier.
Om produkten du är inne på, har en giltigt kampanj kommer blocket vissa upp produkter med följande prioritering
1. kampanjprodukter från samma kampanj och kategori
2. kampanjprodukter från samma kampanj och samma kategori, men där kategorin är en extra kategori.
3. kampanjprodukter från samma kampanj men med annan kategori.

Om produkten du är inne på inte har en giltigt kampanj blocket,
1. Hämta kampanjprodukter från en giltig kampanj och samma kategori
2. Hämta kampanjprodukter från vilken giltigt kampanj som helst och samma kategori men där kategorin är en extra kategori
3. Hämta kampanjprodukter från andra kategorier.

I själva blockets inställningar kan vi även välja att hur många produkter som max ska visas på produktsidan samt om där ska vara en "visa fler" knapp på sidan.