Lägga till en video

I denna artikel kommer vi gå genom hur man lägger till en video i butiken. Vi kommer skapa nytt block och sedan lägga in en video.
Förkunskaper som är bra att ha innan man läser igenom denna artikeln är:
Steg 1 - Välj en sida där du vill lägga din video:
Börja med att välja vilken sida du vill att din video ska synas. För detta exempel kommer vi placera videon på startsidan i slutet av sidan.
Gå in på Sidor -> Layouteditorn -> Content på Large (Desktop). Välj sedan den sida du vill placera videon på.

Steg 2 - Skapa nytt block:

Skapa sedan ett block och placera ut detta block längst ner på sidan. Börja med att klicka på  Lägg till block (se bild nedan). Välj sedan blocket Vertikalt block (se bild nedan).

Steg 3 - Välj layoutblock & redigera blocket:

I det vertikala blocket behöver du sedan lägga till ett HTML-block (se bild ovan). Detta gör du genom att trycka på Lägg till block -> Välj sedan Html-block -> blocket Html skapas -> Redigera sedan HTML-blocket du precis skapade.

Då dyker Blockinställningar upp. Under Blockinställningar trycker du på knappen som har en ikon likt dessa tecken: <> (se bild nedan).

Då öppnas fönstret HTML source editor som tillåter dig att klistra in din kod. I det här fallet så har vi valt att bädda in en kod från en video på Vimeo. Klicka på knappen uppdatera.

Sedan ställer du in placering för videon. I detta fall kommer vi att placera den på mitten av sidan genom att välja centrerad på samtliga enheter. Stäng ned fönstret och slutför alla dina ändringar genom att klicka på knappen Spara och aktivera mallar i butik.

Steg 4 - Resultat i butiken:

Ovan ser du resultatet i butik. Du kan självklart välja hur du vill placera ut videon i din butik och du kan även ladda upp videor från fler plattformar än Vimeo.