Lägga till en video

Lägga till en video

I denna artikel kommer vi gå genom hur man lägger till en video i butiken. Vi kommer skapa nytt block och sedan lägga in en video.
Förkunskaper som är bra att ha innan man läser igenom denna artikeln är:
Steg 1 - Välj en sida där du vill lägga din video:
Börja med att välja vilken sida du vill att din video ska synas. För detta exempel kommer vi placera videon på startsidan i slutet av sidan.
Gå in på Sidor -> Layouteditorn -> Content på Large (Desktop). Välj sedan den sida du vill placera videon på.
Steg 2 - Skapa nytt block:

Skapa sedan ett block och placera ut detta block längst ner på sidan. Börja med att klicka på  Lägg till block (se bild nedan). Välj sedan blocket Vertikalt block (se bild nedan).
Steg 3 - Välj layoutblock & redigera blocket:

I det vertikala blocket behöver du sedan lägga till ett HTML-block (se bild ovan). Detta gör du genom att trycka på Lägg till block -> Välj sedan Html-block -> blocket Html skapas -> Redigera sedan HTML-blocket du precis skapade.

Då dyker Blockinställningar upp. Under Blockinställningar trycker du på knappen som har en ikon likt dessa tecken: <> (se bild nedan).


Då öppnas fönstret HTML source editor som tillåter dig att klistra in din kod. I det här fallet så har vi valt att bädda in en kod från en video på Vimeo. Klicka på knappen uppdatera.


Sedan ställer du in placering för videon. I detta fall kommer vi att placera den på mitten av sidan genom att välja centrerad på samtliga enheter. Stäng ned fönstret och slutför alla dina ändringar genom att klicka på knappen Spara och aktivera mallar i butik.


Steg 4 - Resultat i butiken:Ovan ser du resultatet i butik. Du kan självklart välja hur du vill placera ut videon i din butik och du kan även ladda upp videor från fler plattformar än Vimeo.

Lycka till!
  • Related Articles

  • Lägga till bild på en sida

   I denna artikel kommer vi gå igenom hur du lägger till bilder på din sida. Att lägga upp bilder på en sida är ett bra sätt att visa eller klargöra specifik information till kunder, exempelvis information om kampanj eller att göra hemsidan mer ...
  • Lägga till en bild på startsidan

   I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du lägger till en bild på startsidan. Vill du hellre följa stegen via en videoguide så rekommenderar vi att du kollar på vår videoguide Layouteditorn del 3 - Lägga till bilder. Steg 1 - Ladda upp bilden via ...
  • Lägga till bilder på din webbsida

   I denna artikeln kommer vi gå igenom hur man laddar upp bilder/banners till butikens administration och sedan hur man kopplar dessa bilder till butikens startsida. Att ladda upp en bild på en sida fungerar likadant oavsett om det är på din startsida ...
  • Lägga till eller ändra produkter på startsidan

   I denna artikel kommer vi gå igenom hur du lägger till produkter på startsidan och hur du kan ändra vilka produkter som är synliga i efterhand. Att lägga upp produkter på startsidan är ett bra sätt att visa för kunder vad hemsidan har att erbjuda. ...
  • Videoguide: Layouteditorn del 3 - Lägga till bilder

   Nedan finner du del tre för hur layouteditorn funkar och vad du behöver veta för att lägga in bilder via Layouteditorn. Det kan vara bra att ha kollat på våra videoguider för Layouteditorn del 1 och Layouteditorn del 2 innan du kollar på denna ...