Lägga till eller ändra produkter på startsidan

Lägga till eller ändra produkter på startsidan

I denna artikel kommer vi gå igenom hur du lägger till produkter på startsidan och hur du kan ändra vilka produkter som är synliga i efterhand.

Att lägga upp produkter på startsidan är ett bra sätt att visa för kunder vad hemsidan har att erbjuda. Ett så kallat smakprov på vad ni säljer för att locka kunden att kolla igenom bland produkterna som förhoppningsvis resulterar till ett lyckat köp.


Lägga till ett block via Sidor:
Börjar med att logga in i administrationen. Åt vänster finns det en meny som visar de olika alternativen som finns att jobba med i butiken. För att ta sig till startsidan så finns det två sätt, antingen via Sidor eller via Layouteditorn.

Antingen går du in på Sidor -> Sidor -> Så dyker sidorna som finns i butiken upp. Leta sedan fram sidan “index.html” som är webbsidans startsida (Har du många sidor är det enklast att använda dig av sökfunktionen. Gå sedan in och redigera sidan (Se bild nedan).


Lägga till ett block via Layouteditorn:
Eller så kan man gå via Layouteditorn. Genom att gå till Sidor -> Layouteditorn -> Sedan trycker du på Content för Large (Desktop) -> Då dyker rutan Välj Sida upp, i dropdownmenyn väljer du index.html (Se bild nedan).

Tips!
 Använd dig av sökfältet i rutan för Välj sida för att snabbt hitta sidan du söker efter (Se bild nedan).
När du klickat på redigera-knappen för index.html så öppnas en ny flik i webbläsaren och genom denna sida kommer du se alla block med olika innehåll som representerar det som syns ute i butiken. Det är genom denna sida du kommer att kunna lägga till produkter på startsidan. Scrolla längst ner på sidan och tryck på Lägg till block (Se bild nedan).


När du tryckt på Lägg till block dyker rutan Välj layoutblock upp. Sök upp blocket Produkter under Layoutblockstyp eller med hjälp av sökfältet, markera blocket och tryck på knappen Välj (Se bild nedan).


När du har lagt till blocket Produkter kan du sedan flytta blocket dit du vill ha det. Om du håller musen över blocket ser att du kan flytta blocket upp och ner med hjälp av pilarna i högra hörnet, brevid dessa pilarna finns det även knappar som tillåter dig att kopiera, redigera blocket eller radera blocket (Se bild nedan).


När du tryckt på redigera dyker blocket Blockspecifika inställningar upp. Under dessa inställningar kan du skriva en rubrik, välja hur många produkter det ska visas per rad, om produkterna ska visas i rad som en carousel eller löpande på startsidan. Du kan även ställa in ifall blocket ska döljas eller vara synliga på specifika visningar, exempelvis om blocket ska synas för plattor och desktop men vara dold i mobilvyn.


Under rubriken Produkt trycker du på Lägg till för att lägga till vilka produkter som ska vara synliga i ditt produktblock. Då kommer det fram en lista på produkter som finns i butiken. Du kan markera de som finns eller söka dig fram till specifika produkter, se bild nedan.

Om du vill kunna lägga till alla produkter i en varugrupp trycker du på Filtrera på varugrupp och väljer den aktuella varugruppen. Om du ska lägga till många produkter och vill markera alla på sidan kan du öka antal produtker som är synliga på sidan och sedan trycka på Invertera. Se bild nedan.


När du har valt produkter kan du även ändra placeringen på dem med hjälp av pilarna. Om du skulle ångra dig så kan du ta bort produkterna från blocket om du klickar på den röda ikonen som ser ut som en papperskorg. Se nedan.


När du är klar med dina val stänger du ner rutan och trycker på den gröna knappen Spara och aktivera mallar i butiken.


Resultat i butiken:
När du sedan går ut i butiken dyker ditt produktblock upp där du placerat det på startsidan. Se bild nedan.
Lycka till!
  • Related Articles

  • Lägga till bilder på din webbsida

   I denna artikeln kommer vi gå igenom hur man laddar upp bilder/banners till butikens administration och sedan hur man kopplar dessa bilder till butikens startsida. Att ladda upp en bild på en sida fungerar likadant oavsett om det är på din startsida ...
  • Lägga till en bild på startsidan

   I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du lägger till en bild på startsidan. Vill du hellre följa stegen via en videoguide så rekommenderar vi att du kollar på vår videoguide Layouteditorn del 3 - Lägga till bilder. Steg 1 - Ladda upp bilden via ...
  • Lägga till bild på en sida

   I denna artikel kommer vi gå igenom hur du lägger till bilder på din sida. Att lägga upp bilder på en sida är ett bra sätt att visa eller klargöra specifik information till kunder, exempelvis information om kampanj eller att göra hemsidan mer ...
  • Lägga till en video

   I denna artikel kommer vi gå genom hur man lägger till en video i butiken. Vi kommer skapa nytt block och sedan lägga in en video. Förkunskaper som är bra att ha innan man läser igenom denna artikeln är: Så arbetar du med layouteditorn Steg 1 - Välj ...
  • Går det att ändra ordningen på betalsätt i kassan?

   Fråga: Går det att ändra ordningen på betalsätt i kassan? Svar: Det är möjligt att ändra ordningen på de övriga betalsätten men inte på diverse checkouter så som till exempel Klarna eller Svea. För att ändra ordningen för övriga betalsätt går du in ...