Lägga till bild på en sida

Lägga till bild på en sida

I denna artikel kommer vi gå igenom hur du lägger till bilder på din sida. Att lägga upp bilder på en sida är ett bra sätt att visa eller klargöra specifik information till kunder, exempelvis information om kampanj eller att göra hemsidan mer levande.

Steg 1:
Logga in i administrationen och åt vänster ser du en meny som visar de olika alternativen som finns att jobba med i butiken.
Ska du lägga in en bild på en sida du skapat eller om du vill skapa en sida så går du in på Sidor -> Sidor i administrationen. Under Sidor kan du se alla sidor som finns i butiken och även redigera eller lägga till en sida.Steg 2:
När du redigerar en sida kommer du se att du kan lägga till block (Se bild nedan). Är det så att du skapat en ny sida behöver du aktivera sideditorn för att få fram samma layout, behöver du hjälp med detta kan du läsa artikeln Jobba med sidor.


När du klickar på blocket kommer det dyka upp en ruta med alternativ. Välj “Bild från Bildbank/Banners", sedan väljer du vilken bild som ska visas. Se nedan.


Önskar du att lägga till fler bilder bredvid varandra behöver du lägga till ett block -> välja horisontellt block och inuti blocket kommer det skapas två vertikala block. Inuti dessa vertikala block placerar du sedan vars en bild från Bildbank & Banners. Du kan lägga till fler vertikala block i det horisontella blocket (Se bild nedan).

Tryck på “Spara och aktivera mallar i butiken” när du är klar med dina ändringar.

Obs!
Har du inte laddat upp en bild på Bildbank/Banners behöver du göra det genom att gå in på Bildbank & Banners i menyn åt vänster i administrationen. Gå in på Sidor -> Bildbank & Banners.


Du kan även byta ordning på bilderna genom att flytta de vertikala blocken i sidled genom att trycka på pilarna som är markerade på bilden nedan.


Tips!
Kolla gärna på vår Videoguide för hur du lägger till bilder i Bildbank & banners samt hur du sedan laddar upp dom via Layouteditorn.

Lycka till!  • Related Articles

  • Lägga till en bild på startsidan

   I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du lägger till en bild på startsidan. Vill du hellre följa stegen via en videoguide så rekommenderar vi att du kollar på vår videoguide Layouteditorn del 3 - Lägga till bilder. Steg 1 - Ladda upp bilden via ...
  • Lägga till en video

   I denna artikel kommer vi gå genom hur man lägger till en video i butiken. Vi kommer skapa nytt block och sedan lägga in en video. Förkunskaper som är bra att ha innan man läser igenom denna artikeln är: Så arbetar du med layouteditorn Steg 1 - Välj ...
  • Lägga till eller ändra produkter på startsidan

   I denna artikel kommer vi gå igenom hur du lägger till produkter på startsidan och hur du kan ändra vilka produkter som är synliga i efterhand. Att lägga upp produkter på startsidan är ett bra sätt att visa för kunder vad hemsidan har att erbjuda. ...
  • Lägga till bilder på din webbsida

   I denna artikeln kommer vi gå igenom hur man laddar upp bilder/banners till butikens administration och sedan hur man kopplar dessa bilder till butikens startsida. Att ladda upp en bild på en sida fungerar likadant oavsett om det är på din startsida ...
  • Ladda upp en mall på en sida

   I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du laddar ner en mall från en sida och sedan laddar upp den på en annan. Detta kan vara användbart om man har en struktur på en sida som ska kopieras över till en annan sida. På så sätt kan man då istället ...