Kundsegmentering

Kundsegmentering


I denna artikel kommer vi att gå igenom kundsegmentering. Genom att segmentera ut kunder kan du exempelvis skicka ut riktade kampanjer till kunder som köpt en specifik vara. Du kan även filtrera ut hur många och vem som använt en specifik kampanjkod.

Steg 1 - Navigera till Kunder:
Börja med att gå till Kundregister -> Kunder i administrationen. Då dyker alla kunder upp som handlat i din butik. Eftersom vi vill göra en filtrering och söka efter kunder som köpt en specifik vara väljer vi att klicka på Avancerad sök som du hittar till höger under sökfältet (Se bild nedan).Steg 2 - Avancerat sök:
Efter att ha tryckt på Avancerat sök får vi upp alla de fält vi kan filtrera på. Scrolla till nedre delen och klicka på Välj vara (Se bild nedan).


Då dyker rutan Välj vara upp som gör det möjligt att söka efter en vara eller att markera en eller flera varor. Under Filtrera på varugrupp och Avancerad sök har du även möjlighet att filtrera varorna ytterligare. Se bild nedan.

Markera produkten/produkterna du vill sortera på, tryck på välj och stäng så stängs rutan ner. Sedan trycker du på Sök så kommer samtliga kunder upp som har köpt varan/varorna du har markerat.Efter att ha tryckt på Sök kommer en lista upp med alla de kunder som matchar valen du gjorde i den avancerade sökningen.

Vi kan nu exportera alla dessa kunder för att sedan t.ex. göra en import till ett externt system där ni kan skicka era e-postutskick. För att exportera kunderna väljer ni att klicka på Invertera som ni hittar längst ner till vänster på sidan.Klicka sedan på Utför på markerade. Ni får då upp en meny där ni kan Exportera listan som CSV-fil eller om ni vill Skapa/uppdatera en e-postlista i systemet. Välj första alternativet om ni använder ett externt system.

Ni har nu filtrerat ut kunder som köpt en specifik vara och exporterat listan så att ni kan skicka riktade utskick till denna kundgruppen.

Lycka till!
  • Related Articles

  • Flytta flera varor från en varugrupp till en annan

   I denna artikel kommer vi gå igenom hur du enkelt flyttar flera varor från en varugrupp till en annan genom att massupdatera varorna. Steg 1: Börja med att navigera till Sortiment -> Varor. Längst ner i mitten på sidan kan du välja hur många ...
  • Videoguide: Varugrupper, Varor & Artiklar

   Videon nedan är en enkel videoguide som steg-för-steg demonstrerar hur du skapar och redigerar Varugrupper, varor och artiklar.
  • Produktsidan - Länkade artiklar blocken

   På produktsidan kan vi lägga till olika block för att vissa upp länkade artiklar, beroende på blocket kan vi få olika funktionaliteter. Nedan kommer vi gå igenom de olika blocken vi har för länkade artiklar och vad de gör för något. För att lägga ...
  • Hantering av filter

   I denna artikeln går vi igenom hur man skapar enklare typer av filter. Om din butik har ett stort sortiment är det bra att skapa olika filter för att på så sätt underlätta för kunder att sortera efter det dom söker efter. Det finns olika typer av ...
  • Hur redigerar jag varugruppsmenyn som ligger till vänster?

   Fråga: När jag klickar på en varugrupp i min produktmeny i vänsterspalten så öppnas inte varugruppen utan menyn fäller bara ut undervarugrupperna i min produktmeny. Jag kan klicka mig in på en undervarugrupp men inte på första varugruppen. Jag vill ...