Inställningar för order- eller betalstatus

Inställningar för order- eller betalstatus

I denna artikel går vi igenom hur du ställer in färginställningar för betalstatusar samt vilka inställningar du kan göra för orderstatusar.

Färginställningar för betalstatus:
I orderlistan i butiksadministrationen har nu betalstatusar färgkoder så att du snabbt kan få en tydlig överblick över dina ordrar.

Din butik kommer att vara förinställd med färger på de vanligaste betalstatusarna, men dessa kan du ändra till egna genom att trycka på redigera-knappen brevid betalstatusen (Se bild nedan). Detta gör du under Order -> Orderinställningar sedan scrollar du längst ner till Betalstatusar. De betalstatusar som visas är de som det betalsätt du använder och ställt in, om du skapar ett nytt betalsätt kan det därför komma upp nya betalstatusar.


När du redigerar en betalstatus dyker rutan "Redigera" upp som tillåter dig att antingen ställa in en hexkod under fältet Färg eller att välja färg med hjälp av färghjulet till höger. Om du har ändrat färg men vill återgå till standardfärgen för dom förinställda betalstatusarna så trycker du på knappen Sätt till standardfärg (Se bild nedan).

 
Inställningar för orderstatus
Nedan beskriver vi hur du redigerar, raderar eller skapar en ny betalstatus och vilka steg du behöver ta.

Redigera eller radera en befintlig betalstatus:
För att gå in och redigera en befintlig orderstatus går du till Order -> Orderinställningar -> sedan scrollar du ner till Orderstatus och trycker du på den gröna ikonen till höger (markerad i bild nedan). När du går in och redigerar en befintlig orderstatus så kan du ställa in namnet på betalstatusen, beskrivning, färg, ordningstal samt vad betalstatusen ska göra.

Vill du istället radera betalstatusen så trycker du på den röda papperskorgen som är markerad i bild nedan. Om papperskorgen inte dyker upp så innebär det att betalstatusen har använts på en tidigare order och därmed inte kan raderas.


Skapa en ny orderstatus:
För att skapa en ny orderstatus går du till Order -> Orderinställningar -> sedan scrollar du ner till Orderstatus och trycker på Skapa en ny orderstatus (Se bild nedan).


Då dyker rutan Redigera en orderstatus upp. Börja med att fylla i en Tag för betalstatusen så att att systemet kan hantera denna. Sedan ger du orderstatusen ett namn och du kan även beskriva betalstatusen (Se bild nedan).


Sedan scrollar du ner till Inställningar. Under ordningstal kan du ställa in i vilken ordning i listan orderstatusen ska synas i inne på orderkortet (Se exempelbild nedan).


Under Inställningar ställer du även in om orderstatusen ska vara synlig eller inte under Visas samt vilken Färg orderstatusen ska ha.

Du kan även ställa in om ett mail ska skickas ut till kund när man tilldelar den nya betalstatusen till en order. Under Hur räknas dessa i orderstatistiken? ställer du in vad denna orderstatus gör, alltså om orderstatusen innebär att ordern är klar, ogiltlig, pågående eller om den ska utgå Efter orderstatus.

Du kan även ställa in om denna orderstatus ska Visas för Drop shipping lagerprofil samt Hur lagersaldot ska påverkas genom att ange antingen Återställ lagersaldo, Räkna ner lager eller Gör inget. Se exempelbild nedan.


Har du ställt in Ja på Skicka mail vid byte till denna status kan du sedan skriva vilket mail du vill skicka ut till kunden i samband med att du ställer in denna orderstatus för en order. Som det står i den gula rutan så kan du skriva $Customer.firstname för förnamn, $Customer.lastname för efternamn, $orderno för att specificera ordernummer och slutligen $order_state_name för orderstatus.


När du ställt in din nya orderstatus trycker du på Spara så dyker den upp bland resterande orderstatusar inne på Orderinställningar.

Lycka till!
  • Related Articles

  • Inställningar för betalleverantör på betalsätt

   I denna artikeln kommer vi gå igenom hur man kan ställer in olika betalleverantörer under betalsätt. För att kunder ska kunna handla i din butik krävs en betalningsmetod som kan slutföra en beställning, där kunden betalar och du får pengarna. ...
  • Inställningar för Miniproduktvisning

   Med hjälp av Miniproduktvisningen kan du styra över hur de små produktvisningarna visas i din webbshop. Välj vilken produktvisning som passar din butik och verksamhet bäst för att visa upp dina produkter. Steg 1 - Navigera till Miniproduktvisningen: ...
  • Skapa eller redigera ett betalsätt

   I denna artikeln kommer vi gå igenom hur man skapar eller redigerar ett betalsätt i administrationen och dess funktioner. För att skapa ett betalsätt Börja med att logga in i administrationen och gå in på Order -> Betalsätt. Tryck på den gröna ...
  • Skapa eller redigera ett fraktsätt

   I denna artikeln kommer vi gå igenom hur du skapar eller redigerar ett fraktsätt i administrationen och dess funktioner. Förkunskaper som kan vara bra att ha innan du går igenom denna artikeln: Det kan vara bra att ha skapat ett betalsätt, då du ...
  • Filtrera order efter kampanjkod

   I denna artikel kommer vi gå genom hur du flitrerar en order efter kampanjkod. I administrationen kan du filtrera ut orders efter specifika krav. Ett exempel på detta är kampanjkoder. Börja med att gå in under Order -> Order i admin. Klicka sedan på ...