Import eller export av lager

I denna artikel kommer vi att gå igenom hur du gör en lagerimport eller lagerexport.

Lagerimport
Börja med att gå till Sortiment -> Import - Export i admin. Klicka sedan på fliken Lagerimport.

Använd denna import för att snabbt påverka lagersaldo för artiklarna i butiken. Tillåtna filtyper är .xlsx, .xls samt .csv. Första kolumnen ska vara artikelnummer, den andra ska vara siffran som lagret ska påverkas. En positiv siffra ökar lagret. En negativ siffra minskar lagret. Med hjälp av lagerimporten kan du påverka lagersaldot för artiklarna i butiken.

Struktur för din lagerimport:
Tillåtna filtyper är .xlsx, .xls samt .csv.
Första kolumnen ska vara artikelnummer andra ska vara siffran som lagret ska påverkas. En positiv siffra ökar lagret. En negativ siffra minskar lagret.

Det allra lättaste är att exportera ut lagret och sedan korrigera lagersaldot och göra en import. Se Lagerexport nedan på hur du exporterar lagret.

För att importera en fil trycker du på Choose file (Markerat som 1 i bild ovan) och väljer din fil. Sedan behöver du ställa in Hur lagervärdet ska hanteras (Markerat som 2 i bild ovan), antingen genom att Ändra lagervärdet om du ska öka eller minska lagersaldot eller genom att Sätta lagervärde om artiklarna inte har något lagersaldo alls.

Om det är en csv-fil du laddar upp kan du ställa in Fältseparator, Textseparator och Charset (Markerat som 3 i bild ovan) för filen. Observera alltså att detta endast är möjligt för csv-filer. Det är viktigt att dessa fält stämmer överens med filen du laddar upp. Som nämnt ovan kan du exportera ut lagervärdet och sedan uppdatera lagersaldot innan du importerar filen igen. Då matchar du fälten så att dom korrelerar med fälten som var inställda för exporten.

Tips!
Börja gärna med att prova göra importen med endast 2-3 artiklar för att säkerställa att importen blir rätt. Det är betydligt enklare för dig att återställa några stycken än hela lagret om det skulle bli fel.
Om det blir fel i en Import är ni välkomna att kontakta oss på support@nordiskehandel.se. Bifoga csv-fil som använts för importen samt tidpunkt för när ni försökt importera så att vi kan felsöka det.

Lagerexport

För att hämta ut en lagerexport scrollar du längst ner på sidan under Sortiment -> Import - Export och sedan under fliken Lagerimport.

Sedan ställer du antingen in alla fälten för Fältseparator, Textsepartor eller Charset eller låter dom vara inställda som dom är. Sedan trycker du på Export. Då hämtas en CSV-fil med två fält: Kolumnen TextID med produktens artikelnummer defineras samt stock_available där det aktuella lagersaldot reflekteras.