Export från Nordisk e-handel

I denna artikel så kommer vi att gå igenom hur du gör en export i admin.

Börja med att gå till Sortiment -> Import - Export i admin. Det finns sedan två olika varianter av export, vi kommer att gå igenom dessa nedan.

TÄNK PÅ att om ni använder gamla profiler för att ta ut exporterna och dessa innehåller kampanjpriser. Glöm inte att vid import behöver ni lägga dessa på varje separat prislista ni har i butiken.

1 Export (beta)
Under  Sortiment -> Import - Export och sedan Export (Beta) kan du hämta antingen ut en standard export, en export på lagersaldo, en export med SKU/artikelnummer eller en export profil du skapat under fliken Skapa Profil (Beta). Här kan du läsa mer om hur du skapar en profil.

För att hämta ut en export väljer du den profil du vill hämta ut (Markerat med siffran 1 i bild nedan), sedan trycker du på Exportera som csv-fil (Markerat med siffran 2 i bild nedan). I vissa fall kan du behöva konvertera filen så att den stödjer export och därmed kan hämtas ut. Genom att trycka på “Visa profiler som inte stödjer export för att konvertera dessa” kan du konvertera filen (Markerat med siffran 3 i bild nedan).

Dubbelkolla även så att inställningarna för teckenkodning, filseparator, textseparator och decimalavskiljare stämmer (se markerat med siffran 4 nedan). Det beror på om du ska exportera in filen till ett annat system eller om du kommer att använda filen för att importera saker till Nordisk e-handel. För Nordisk e-handel är inställningarna nedan korrekta.

Nedan kan du ta del av vad dom olika förvalda alternativen för export inkluderar.

1.1. Systemprofil Standard:
Denna systemprofil hämtar inkluderar följande:
Artikelnummer, Benämning, Lagersaldo samt Antal beställda.

Profilinställningar:
Teckenkodning: iso-8859-1
Filseparator:  tab
Textseparator: "
Decimalavskiljare: .

1.2. Systemprofil Stock Value
Denna systemprofil hämtar inkluderar följande:
Artikelnummer, Benämning, Artikelvariant, Varukod (Unik), Varunamn, Huvudvarugrupp, Undervarugrupp, Kortfattad beskrivning, Fabrikat, Lagersaldo, Antal beställda, Enhet, Moms (i procent), Prislistor, Vikt samt Volym.

Profilinställningar:
Teckenkodning: iso-8859-1
Filseparator:  tab
Textseparator: "
Decimalavskiljare: .

1.3. Systemprofil SKU_EAN
Denna systemprofil hämtar inkluderar följande:
Artikelnummer, Tillval till artikelnummer, Benämning samt Streckkod (tex EAN,ISBN).

Profilinställningar:
Teckenkodning: iso-8859-1
Filseparator:  tab
Textseparator: "
Decimalavskiljare: .

2 Endast export
Under  Sortiment -> Import - Export och sedan Endast export har du möjligheten att hämta ut Bilder, Dokument, Kampanjer eller Kampanjkoder. Observera att många av dessa exporter saknar importmöjligheter. Syftet med dessa exporter är att på ett enkelt sätt kunna exportera grundläggande information från butikssystemet.

För att hämta ut en export så lokaliserar du stycket för det du ska exportera (exempelvis Bilder). Sedan ställer du in Fältseparator, Textseparator samt Charset beroende på vad du ska använda exporten för (Markerat med siffran 1 i bild). Slutligen trycker du på Exportera (Markerat med siffran 2 i bild).