Adress för ordermail - SPF/DKIM/DMARC

I denna guide ska vi gå igenom hur ni lägger till, ändrar och sätter upp en validerad e-post adress för order mailen i butiken.
En validerad E-post att adress behöver ha en SPF, DKIM och DMARC, vilket de flesta mail leverantörer har börjat kräva detta är något som ni behöver sätta upp hos er DNS leverantör.
SPF, DKIM och DMARC syftar till att öka skyddet mot domänförfalskning men även förhindra att åtgående mail markeras som skräppost.

För att lägga till en e-post för ordermailen
Gå till Butik - Företagsinformation,
under "E-post för kundtjänst" kan ni fylla i den e-post som order mailen skall gå till.
När ni fyllt i e-posten klicka på Validera, ni kommer antingen se att den blir godkänd eller få en lista på vad som saknas i uppsättningen av er domän för att e-post adressen ska bli validerad.

Följande DNS poster skall läggas till på domänen för att e-post adressen skall få en godkänd validering.

Host/Värdnamn

Typ

Värde

DKIM

starweb._domainkey.erbutik.se

CNAME

dkim.nordicshops.com

SPF

erbutik.se

TXT

"v=spf1 include:spf-for-shops.nordicshops.com ~all”

DMARC

_dmarc.erbutik.se

TXT

"v=DMARC1; p=none;”