Bulletpoints för produkter

Bulletpoints för produkter

I denna artikel kommer vi att förklara hur du lägger till bulletpoints för produkter. Denna funktion är perfekt att använda för att framhäva specifika fördelar med produkten.

Bulletpoints kan med fördel användas för att framhäva unika konkurrensfördelar med produkten. I exemplet nedan är det en grön pikétröja med ekologisk bomull, giftfri färg och helt utan farliga kemikalier. Dessutom planterar butiken ett träd för varje köpt tröja. Allt detta kan kunden ta del av i produktbeskrivningen men genom att använda sig av bulletpoints kan kunden få en tydlig överblick över dessa fördelar.

Steg 1 - Lägg till Bulletpoints direkt på produkten

För att ställa in Bulletpoints går du in på produkten i fråga via Sortiment -> Varor och genom att redigera produkten. Sedan finner du Bulletpoints till höger precis under “Varugrupper som varan visas i” (Se markerat i bild nedan).

För att lägga till Bulletpoints trycker du på Lägg till. Tänk på att du även behöver skapa dessa för de olika språken du har i butiken så att de är synliga för alla språk.

Steg 2 - Lägg till Bulletpoints direkt på varianter

Är det så att du behöver olika Bulletpoints för varianter (t.ex. om det är olika färger eller utformande) så är detta möjligt. Då går du in på Sortiment -> Varor och genom att redigera produkten. Sedan trycker du på fliken Artiklar och redigerar artiklarna i fråga (Se markerat i bild nedan).
Sedan öppnas rutan för Artikelinformation. Gå till fliken Inställningar och Egenskaper så kan du sedan lägga till Bulletpoints för just denna variant.


Steg 3 - Layouteditorn

När du har skapat dina Bulletpoints behöver du lägga till ett nytt Artikelblock för att Bulletpoints ska synas för varianter (enligt steg 2 ovan) samt blocket Bulletpoints för att de ska synas ute på hela produkten (enligt steg 1 ovan).
Gå till Sidor -> Layouteditorn och välj Produktsidan. Tryck sedan på Lägg till block och lägg till Artikelblock samt Bulletpoints och placera dem där du vill ha dem på produktsidan.


Redigera sedan Artikelblocket och markera på nytt alla block du vill att produkten ska innehålla (markerat till höger i bild nedan). Sedan markerar du även Bulletpoints och med hjälp av pilarna kan du välja i vilken ordning blocken ska ligga (markerat till höger i bild nedan).


Observera!
Det Artikelblock du har på produktsidan sedan tidigare behöver uppdateras eftersom detta block inte innehåller Bulletpoints. Du behöver alltså lägga till ett Artikelblock på nytt med samma innehåll som tidigare samt Bulletpoints.

Steg 4 - Designeditorn

Det är slutligen även möjligt att ställa in vilken färg och vilken symbol du vill ha för dina Bulletpoints (Cirklar, pilar eller checkmarks).
Detta gör du genom att gå till Sidor -> Designeditorn och sedan under fliken Produktsidan kan du ställa in färg och symbol för Bulletpoints. När du är färdig trycker du på Spara längst ner till höger.Resultat i butiken

På produktsidan dyker sedan dina Bulletpoints upp på sidan där du valt att placera dem via Layouteditorn. Se markerat i bild nedan.
Tips!
Under Sortiment -> Bulletpoints finner du en översyn över alla Bulletpoints du har aktiva i butiken antingen för Produkter eller för Artiklar (Se markerat i bild nedan).


  • Related Articles

  • Kampanj för flera produkter

   I denna artikel går vi igenom hur du skapar en kampanj och hur du sedan kopplar kampanjen till flera produkter på ett snabbt och effektivt sätt. Obs! Vi har släppt en uppdatering som tillåter dig att uppdatera kampanjpriset per prislista. Du finner ...
  • Fri frakt för presentkort

   I denna artikel så ska vi gå genom hur du skapar ett fraktsätt med fri frakt för presenkort. Steg 1 - Skapa ett presentkort Skapa först ett eller flera olika presentkort genom att följa guiden denna guide. Tänk på att när du lägger till ett nytt ...
  • Inställningar för Miniproduktvisning

   Med hjälp av Miniproduktvisningen kan du styra över hur de små produktvisningarna visas i din webbshop. Välj vilken produktvisning som passar din butik och verksamhet bäst för att visa upp dina produkter. Steg 1 - Navigera till Miniproduktvisningen: ...
  • Lägga till eller ändra produkter på startsidan

   I denna artikel kommer vi gå igenom hur du lägger till produkter på startsidan och hur du kan ändra vilka produkter som är synliga i efterhand. Att lägga upp produkter på startsidan är ett bra sätt att visa för kunder vad hemsidan har att erbjuda. ...
  • Hur du lägger till en vara för Merförsäljning

   Det finns många olika sätt att öka sin försäljning,  men ett vanligt sätt är att erbjuda kunder rabatterade varor i kassan innan de slutför sitt köp. I denna artikel kommer vi gå igenom hur man lägger upp en produkt i merförsäljningen och hur det ...