Arbeta med stafflade priser i webbutiken

Stafflade priser ger dig möjlighet att använda mängdrabatt i butiken. Då priset sätts på artikelnivå kan du alltså ha olika rabatter för olika artiklar. Nedan går vi genom hur du använder stafflade priser i butiken.

Börja med att gå in under Sortiment > Varor i administrationen och redigera den varan vars artiklar du ska redigera. Välj sedan vilken artikel det gäller och klicka på redigera ikonen på artikeln. Eftersom vi nu använder stafflade priser så kommer prisfältet som du tidigare använd inte att fungera. Istället hittar vi en tabell längst ner där vi kan fylla i antal och pris.

Fyll i de antal du vill använda dig utav och ange sedan styckpriset för varje rad. (se bild)

Under Sortiment > sortimentsinställningar kan man även bocka i Ta hänsyn till stafflingspriser vid beräkning av Från-pris. Detta gör att i varuöversikten visas billigast möjliga pris (tex vid köp av 100 stycken). Ej ikryssat är standard och visar det första priset i stafflingstabellen.