Arbeta med lagerhantering

I denna artikel går vi igenom hur Lagerhantering avancerad fungerar. Skillnaden mellan lagerhantering standard och lagerhantering avancerad är att standard endast tillåter en lagerprofil. Standard visar om varor är i lager eller ej, men går att beställa även om en vara är slut på lagret.

För att komma åt lagerinställningarna, gå till Sortiment -> Sortimentinställningar och scrolla ner till sektionen Lagerhantering.

1. Visa lagerstatus i butiken - bocka i rutan för att aktivera visning av alla dina lagerprofiler.
  2. Förvald - bocka i den lagerprofil du vill att dina varor automatiskt ska tilldelas när de skapas.
För att redigera en lagerprofil, tryck på ändra bredvid berörd lagerprofil. För att skapa en ny så klicka på Ny lagerprofil. Vid redigering eller skapande av ny lagerprofil öppnas ett nytt fönster med följande val:

1. Namn - namnet på din lagerprofil.
  1. Tag/identifierare - kan ignoreras om du inte använder dig av Shopsync och Visma administration.
  1. Lagerstyrning
    - Ingen lagerstyrning - vid beställning räknas inte lagret ner.
    - Räkna ner lager vid order - vid beställning räknas lagret ner.
    - Dropshipping - special, varor beställs endast in vid behov. Se artikeln Arbeta med dropshipping i Webbutiken.
  1. Beställningshantering
    - Ingen beställningshantering - det går att beställa varor som är slut i denna lagerprofil.
    - Neka beställning över lager - det går inte att beställa varor som är 0 eller mindre i denna lagerprofil.
  1. Visa lagerstatus i butiken
    - Inte alls - lagerstatus visas aldrig i webbutiken för denna lagerprofil.
    - Lagerprofilnamn - namnet på din lagerprofil visas i webbutiken.
    - I lager/Ej i lager - webbutiken visar om varor som ingår i denna lagerprofil finns i lager eller ej, men inte hur många.
    - Ankommande + i lager - webbutiken visar antal i lager och ev. ankommande från leverantör.
    - Egen SBscriptkod - för den scriptkunnige finns möjlighet att skräddarsy hur visning för denna lagerprofil ska ske.

1. Notera att om du vill ändra  texterna/ ordern så kan man
    A) kopiera SBscriptkod från "Lager / Ej i lager"
    B) Välja Egen SBScript kod och värden eller så kan man byta översättning / namn under språktexter på tex "IN_STOCK"

<%IF $stock_available>0 THEN%>[%IN_STOCK I lager%]<%ELSE%>[%NOT_IN_STOCK Ej i lager%]<%ENDIF%>
För varje vara (Sortiment -> varor) behöver du sedan göra följande inställningar:
Lagerprofil - välj den lagerprofil denna vara ska använda sig av.
Disp. - hur många av denna vara som finns i lager. Vid order av varor räknas lagret ner.
Beställning - hur många av denna vara du beställt från leverantör. Behöver inte användas.