Hantering av filter

Om man har ett stort sortiment är det bra att skapa olika filter för att på så sätt underlätta för kunder att sortera efter det dem söker efter. Det finns olika typer av filter som standard i butiken, som Pris, Lagersaldo, och Vikt, men man kan även skapa filter för ett Produktattribut eller Artikelattribut, som Färg och Storlek, eller Extrafält, som "Prenumerationsvara" eller "Rek. Pris.". I denna artikeln går vi igenom hur man skapar enklare typer av filter.

För att skapa ett filter:
1. Tryck på "Sortiment "->
2. Och sedan "Filter "->
3. Därefter "Skapa nytt filter" som finns i högra hörnet längst ner.

Här väljer vi de inställningar som vi vill att vårt filter ska ha:

1. Här ser vi att det finns 4 olika typer av filter, beroende på hur vi vill att det ska se ut.
2. Välj fält: här väljer vi vilket filter som vi vill använda. Ex, prisvolymstorlek osv.
Sedan väljer vi namn på det filtret och sparar!

Nu när vi har skapat ett filter, kan vi lägga till filtret på en av våra varugrupper. Här behöver vi bestämma vilken varugrupp som ska använda filtret som vi skapat, eftersom vi kanske inte vill ha samma filter på alla våra varugrupper.

I detta fall redigerar vi en varugrupp som redan finns.

Börja med att trycka på filter.
1. Man väljer vilken filter som denna varugrupp ska ha.
2. Lägg till.
3. Rensa cache för denna varugrupp (man måste alltid rensa efter varje filter som man lägger till, eftersom plattformen lagrar information om hur filtren ska fungera, för att snabba upp hastigheten på sidan).

Se bild nedan för hur det kan se ut.

Här kan vi välja ifall om vi vill att filtret ska sättas som avancerad eller som enkel beroende på hur man vill att filtret ska se ut på varugruppsidan på hemsidan. Ett avancerat filter behövs för filter som skapas med typen Numeriskt Min/Max-fält, exempelvis. För vanliga filter behöver vi inte ändra på denna inställningen. Glöm inte att spara!

Då har vi lagt till två filter, Storlek och Pris.

Nu kan vi se hur det ser ut i butiken.

Dessa filter kan vi se om vi trycker på "Visa fler egenskaper" eller "Dölj egenskaper" ifall man vill dölja dessa filter.

0 Kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.