Release 2018-05-28 [NEH]

Ny release med en lite nytt, samt fixar och förbättringar!

NYTT!

• Swish finns nu som betalmetod via PayEx!
  • Det sker en automatisk anonymisering av kunddata, om datan inte använts på sju år eller mer.
    Kunddata räknas som använd om den har uppdaterats, eller om order skapats med den, eller om något liknande har gjorts med den. Detta gäller främst kunddata som inte har använts över huvud taget på sju år.

Ändringar i admin

• Import: Vid import av fabrikat, så skapas korrekta SEO-urler
  • Domäner: IP-nummer för servern visas under Butik > Domäner, och Info är utfälld från början för att förtydliga vad som behövs när ni ska koppla en domän till butiken
  • Orderbyggaren: Fältet för Adressrad 2 hanteras nu ordentligt.
  • Logistik: När man skapar leverans för NEHTA på en order, så fylls vikt och volym automatiskt
  • Layouteditorn: När man matar in färg för bakgrund eller textfärg på block, görs nu en kontroll om färgen är korrekt
  • Produktlistan: Funktionen "Filtrera på varugrupp" i produktlistan visar korrekt om endast en varugrupp är vald
  • Fabrikat: Man kan nu radera fabrikat är oberoende på om antal visas eller inte

Ändringar i butik

• Microdata: Om microdata är aktiverat i butiken, så skriver den även ut Itemcondition på produktsidan
  • Lösenord: Utgångstiden för återställningslänken för lösenord är utökad till 24 timmar
  • Mailchimp: Mailchimp ska nu få information om "abandoned carts", oberoende om kund vill ha nyhetsbrev eller inte.
  • Google Analytics: Data ska nu skickas korrekt till Google Analytics för engångskunder som handlar med Klarna Checkout
  • Nyheter: Alt-text är tillagd för nyhetsbilden. Alt-texten går efter titeln på nyheten.
  • Sök-rutan: För responsiva butiker kan kunden nu klicka på förstoringsglaset i sökrutan för att söka, utöver att bara trycka på Retur
  • Kunder: När en kund registrerar sig måste de välja att acceptera butikens villkor.
  • Nyhetsbrev: Under varje ruta för anmälan till nyhetsbrev finns nu en länk till butikens villkor.