Support

Hur bred kan jag göra min butik?

Hur bred kan jag göra min butik?

Länge har det funnits en webbstandard där man har sagt att en webbshop inte bör vara bredare än 1024 pixlar, detta berodde på att många bildskärmar inte klarade en större bildskärmsupplösning. De senaste åren har det dykt upp ny teknologi för bildskärmar vilket betyder att kravet på 1024 pixlar som maxbredd inte längre gäller.

Det du bör fundera över, innan du gör din webbshop mycket bredare är ifall du vänder dig till äldre konsumenter som kanske inte har uppdaterat sin bildskärm eller som kör på fabriksstandarden som skärmen levereras med. Då rekommenderar vi att du behåller maxmåttet vid 1024 pixlar i bredd. Tänkt även på att laptops sällan använder en lika hög bildskrämsupplösning som våra stationära datorer. Utöver det kan du utan problem öka bredden med ett par hundra pixlar.

Ett tips är att lägga varukorgen och annan viktig information i vänsterspalten även om du använder en högerspalt. På så sätt kommer alla dina kunder alltid att hitta till t.ex. kassan även om butiken är bredare än vad deras bildskärm klarar av.

Några exempel på hur en webbshop upplevs i olika upplösningar:

1.jpg
Bildskärmsupplösning 1920 x 1080 pixlar

2.jpg
Bildskärmsupplösning 1600 x 900 pixlar

3.jpg

Bildskärmsupplösning 1280 x 720 pixlar

4.jpg
Bildskärmsupplösning 1024 x 768 pixlar

 

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

0 Kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.
Powered by Zendesk