Fonter/ typsnitt i webbutiken

När det kommer till hur typsnitt visas på en hemsida så styrs detta av den webbläsare man använder för att titta på en sidan. Det innebär att de fonter man använder bara visas om de finns förinstallerade på den dator/klient man använder för att titta på en hemsida. Vi rekommenderar alltid att man använder en standardfot för sin hemsida, då kan man vara säker på att den visas på samma sätt i alla webbläsare. Ett alternativ är att använda Google-fonter som finns lagrade på nätet och som därför är tillgängliga för alla datorer med uppkoppling.

För att installera en google font i din butik:

Gå in på fonts.google.com/ och leta upp en font som du vill använda. Tryck sedan på plus-ikonen i det övre högra hörnet.

När du valt din font kommer ett fält liknande det fältet i bilden att dyka upp. Här vill ni ha den första koden i den gråa rutan:

<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Titillium+Web" rel="stylesheet">

Denna kod lägger du in på din hemsida i <head> sektionen av sidan. Detta kan du göra under Marknadsföring -> Google -> Google Tag Manager -> Kod i <head>.

För att sedan ändra vilken font som ska användas, går man in under Sidor -> Designeditorn. Under fliken Generellt, I fälten för typsnitt matar ni nu in namnet på det typsnitt som ni hämtat från Google.

Länk till mer information om standardfonter:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Web_core_fonts

Länk till mer information om Google Fonter:

https://www.google.com/fonts